Temat: zapytanie o cenę
Czy usługa ochrony mienia jest usługą powszechnie dostępną o ustalonych standardach jakościowych, a co za tym idzie czy mogę zastosować w takim wypadku tryb zapytania o cenę? (Kwota jest mniejsza niż 125 000)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → zapytanie o cenę
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy usługa ochrony mienia jest usługą powszechnie dostępną o ustalonych standardach jakościowych, a co za tym idzie czy mogę zastosować w takim wypadku tryb zapytania o cenę? (Kwota jest mniejsza niż 125 000)
tak
A w takim razie czy potrzebuje dodatkowych uzasadnień, czy wystarczy powołać się na art 70
A ja jestem przeciwnego zdania - usługa ochrony mienia, nie jest usługą powszechnie dostępną o ustalonych standardach jakościowych. Dla przykładu usługa inspektora nadzoru nie jest też usługą powszechnie dostępną o ustalonych standardach jakościowych.
Zobacz - "Przesłanki wyboru trybu zapytania o cenę - przykłady nieprawidłowości wykrywanych w toku kontroli przeprowadzanej przez Prezesa UZP" [w:] "INFORMATROR UZP" Nr 3/2010 z marca 2010 roku
Usługi ubezpieczenia należą do usług o charakterze niepriorytetowym.
Rozważamy usługach ochrony mienia a nie o usługach ubezpieczenia
Sorki - ochrony
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → zapytanie o cenę
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc