1

Temat: brak 2 strony formularza ofertowego

Wykonawca złożył ofertę w której brakuje 2-giej strony formularza ofertowego.
Jest 1 strona formularza ofertowego , jest form. cenowy, oświadczenia, zaakceptowany wzór umowy(nie żądalismy tego).
Na brakującej stronie jest:
"
Podwykonawcom zamierzamy powierzyć wykonanie następujących części zamówienia:

a) wykonanie ???????????????????????????????????..
?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????....
b) wykonanie???????????????????????????????????...
??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????.

Integralną część oferty stanowią następujące dokumenty:
.......

podpis"

Wykonawca podpisał się na 1 stronie.

2

Odp: brak 2 strony formularza ofertowego

Z istotnych informacji widzę tylko podwykonawców. W takiej sytuacji bym prosił o wyjaśnienie w tym zakresie i działał potem stosownie do treści wyjaśnień.

3 (edytowany przez thallium 2010-09-23 17:32:04)

To ja Bitter. Piszę z innego konta. To przez zapominanie haseł:P. Jedno mam ustawione automatycznie na logowanie w pracy (Bitter) a drugiew domu (Thallium) smile

Wykonawcy wypisują  te rubryki jak jakaś część powierzają podwykowcom i tę część wymieniają. Nie wypisanie części którą się powierza automatycznie oznacza, że nie powierzają i sami wykonują.

A jak sformułowałbyś pytanie o wyjaśnienie hubal?

Zamawiający prosi o wyjaśnienie treści oferty  dot..

Grypka mnie dopadła.... 1 op. chusteczek na godzinę.

4

Jak sformułowałbym pytanie o wyjaśnienie ? No, może tak: ?Zamawiający prosi o wyjaśnienie przyczyn braku drugiej strony formularza oferty i treści tam zawartych, w szczególności czy należy to rozumieć jako przeoczenie, czy jako brak zamiaru zatrudnienia podwykonawców?.

5

Wysłałem prośbę o wyjaśnienie. Fragment dot. podwykonawców jest tak skonstruowany, że Wykonawca wypełnia te rubryki tylko, gdy powierza jakąś część.

6

thallium napisał/a:

Nie wypisanie części którą się powierza automatycznie oznacza, że nie powierzają i sami wykonują.

Eeee... tam smile

7

yyyy ?:)

8

Nie koniecznie

thallium napisał/a:

Nie wypisanie części którą się powierza automatycznie oznacza, że nie powierzają i sami wykonują.

9

Ale chyba logika na to wskazuje smile Mogę się mylić.

Wypisuje się coś w przypadku jeśli dotyczy, jeśli nie to można zostawić w spokoju- tak  to wygląda na niektórych drukach urzędowych .

Podwykonawcom zamierzamy powierzyć wykonanie następujących części zamówienia:

a) wykonanie ???????????????????????????????????..
?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????....
b) wykonanie???????????????????????????????????...
????????????????????????????????????

Nie ma tutaj , że trzeba zaznaczyć  czy skreślić    powierzamy/nie powierzamy. Jest, że wykonawcom powierzamy następujace części....

10

Można zostawić nie wypełnione i gra.