Temat: siwz w dialogu konkurencyjnym
witam,
przeprowadzam dialog. zebrałem wnioski, zaprosiłem 3 wykonawców. po rozmowach zaprosimy ich do złożenia oferty. wraz z tym zaproszeniem do złożenia oferty muszę im dostarczyć siwz.
treść siwz będzie krótsza niż np. w przetargu nieograniczonym, bo nie ma już żądania dokumentów, opisywania warunków udziału.
mam takie wątpliwości:
1) czy w siwz mam żądać złożenia pełnomocnictw do podpisania oferty skoro te pełnomocnictwa były złożone wraz z wnioskiem i z nich wynika, kto może podpisać również ofertę? wydaje się, że oczywiste jest, że należy sobie to odpuścić.
2) w siwz też nie ma sensu wspominać o ogłoszeniu (np. że zmiana treści siwz powodująca zmianę treści ogłoszenia) bo ogłoszenie już było i na tym etapie ogłoszenia nie ma.
3) termin składania ofert nie może być krótszy niż 10 dni od daty przekazania zaproszenia do składania ofert? co mam rozumieć jako przekazanie? datę wysłania czy datę otrzymania zaproszenia przez wykonawcę? jeżeli wysyłam pocztą to trudno przewidzieć kiedy wykonawca otrzyma do ręki i od kiedy liczyć te 10 dni? chyba, że zaproszenie i siwz wyślę faksem
4) środki ochrony prawnej też są ograniczone. nie może przecież wnieść odwołania na treść ogłoszenia i na opis oceny warunków, na miał czas po publikacji ogłoszenia.
trzeba treść przepisów dotyczących środków ochrony zawęzić do specyfiki dialogu.
Tak faktycznie najważniejszy jest tu opis przedmiotu zamówienia, kryteria oceny ofert i projekt umowy.
poproszę o uwagi w tym temacie
szad