1

Temat: Negocjacje

Jak długo od momentu ogłoszenia o zamiarze zawarcia umowy(w tym samym czasie wysłałem zaproszenie do negocjacji) mogą trwac Negocjacje w trybie WR???
wysłałem zaproszenie do negocjacji do wykonawcy, w którym napisałem żeby przedstawili nam projekt umowy no i czekam i czekam...i co dalej robić???

2

Odp: Negocjacje

Ktoś możę się wypowie???

3

No to jak?, nie wyznaczaliście terminu negocjacji?

4

nie, zwróciliśmy się o przygotowanie wzoru umowy (firma jest monopolistą na rynku)i przekazanie go nam.

5

Moim zdaniem powinniście najpierw wysłać zaproszenie do negocjacji a w tym zgodnie z art.68, istotne postanowienia które zostaną wprowadzone do umowy, po to są negocjacje że na nich właśnie ustalicie wszystkie sprawy i warunki.

6

aly my skorzystaliśmy z art. 67 ust. 4 (odstąpiliśmy od stosowania art. 68 ust. 1) umowa dotyczy dostaw ciepła i ma być zawarta z monopolistą. Wysłaliśmy zaproszenie do negocjiacji z wnioskiem o sporządzenie i przesłanie do Nas wzoru umowy.

7

Kurcze, wykonajcie telefon i zapytajcie!

8

terminu nie ma możecie negocjować aż do uzyskania odpowiednich warunków albo rezygnacji

9

tak też zrobiliśmy:)
Dzięki Marcel za pomoc.
Ale powiedz czy wg. Ciebie wystarczy wystąpić do Wykonawcy tylko z zaproszeniem do negocjacji (bez sporządzania istotnych post. umowy) bo w zasadzie daje nam taką możliwość art. 67 ust. 4???

10

warunki umowy negocjujesz z Wykonawcą..

11

Tak, praktycznie wszystkie warunki negocjujesz.