Temat: prokurent
Czy oferta podpisana przez prokurenta,którego umocowanie do reprezentacji nie wyynika z KRS-u podlega odrzuceniu.Czy nalezy wezwać do uzupełnienia np. pełnomocnictwa dla prokurenta?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → prokurent
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy oferta podpisana przez prokurenta,którego umocowanie do reprezentacji nie wyynika z KRS-u podlega odrzuceniu.Czy nalezy wezwać do uzupełnienia np. pełnomocnictwa dla prokurenta?
A dlaczego odrzucić lub wezwać, jeżeli z dokumentów rejestrowych jest prawidłowe umocowanie do podpisania oferty to jest ok.
Jeżeli prokura został udzielona na piśmie (pod rygorem nieważności), a nie wynika z KRS-u to oferta jest ok.
O to chodzi
Skubidu1 napisał/a:Czy oferta podpisana przez prokurenta,którego umocowanie do reprezentacji nie wyynika z KRS-u podlega odrzuceniu.Czy nalezy wezwać do uzupełnienia np. pełnomocnictwa dla prokurenta?
Jeżeli prokura został udzielona na piśmie (pod rygorem nieważności), a nie wynika z KRS-u to oferta jest ok.
Powiem tak: w KRS w częsci dot. organ nadzoru jst nazwisko prokurenta i to on podpisał ofertę. W części dot. organu uprawnionego do reprezentacji jest dwuosobowy zarząd i sposób reprezentacji : w przypadku zarzadu wieloosobwego -dwóch członków zarządu.
Czy zatem oferty nie powinni podpisac członkowie zarządu. Oprócz KRSu nie dołączono innego umocowania.
Sory wycofuje się : w części KRS -u pn. Prokurenci jest ustanowiona prokura samoistna,nie doczytałam. To załatwia temat. Dzięki
No właśnie, a już miałem pisać coś innego.
No właśnie, a już miałem pisać coś innego.
O kurczę !!! Zdążyłam....ale by mi sie oberwało . Pozdrawiam.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → prokurent
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc