1

Temat: prokurent

Czy oferta podpisana przez prokurenta,którego umocowanie do reprezentacji nie wyynika z KRS-u  podlega odrzuceniu.Czy nalezy wezwać do uzupełnienia np. pełnomocnictwa dla prokurenta?

2

Odp: prokurent

A dlaczego odrzucić lub wezwać, jeżeli z dokumentów rejestrowych jest prawidłowe umocowanie do podpisania oferty to jest ok.

3

Skubidu1 napisał/a:

Czy oferta podpisana przez prokurenta,którego umocowanie do reprezentacji nie wyynika z KRS-u  podlega odrzuceniu.Czy nalezy wezwać do uzupełnienia np. pełnomocnictwa dla prokurenta?

Jeżeli prokura został udzielona na piśmie (pod rygorem nieważności), a nie wynika z KRS-u to oferta jest ok.

4

O to chodzi smile

5

MIRAS napisał/a:
Skubidu1 napisał/a:

Jeżeli prokura został udzielona na piśmie (pod rygorem nieważności), a nie wynika z KRS-u to oferta jest ok.

Powiem tak: w KRS w częsci dot. organ nadzoru  jst nazwisko prokurenta i to on podpisał  ofertę. W części dot. organu uprawnionego do reprezentacji  jest dwuosobowy zarząd i sposób reprezentacji : w przypadku zarzadu wieloosobwego -dwóch członków zarządu.
Czy zatem oferty nie powinni podpisac członkowie zarządu. Oprócz KRSu nie dołączono  innego umocowania.

6

Sory wycofuje się : w części KRS -u pn. Prokurenci  jest ustanowiona prokura samoistna,nie doczytałam. To załatwia temat. Dzięki

7

No właśnie, a już miałem pisać coś innego.

8

Marcel napisał/a:

No właśnie, a już miałem pisać coś innego.

O kurczę !!! Zdążyłam....ale by mi sie oberwało big_smile . Pozdrawiam.