Temat: Świadczenia ciągłe lub okresowe
Czy usługa związana z pełnieniem funkcji Inżyniera Kontaktu lub/ Inspektora Nadzoru przez okres 2 lat jest usługą którą można zaliczyć do świadczenia ciągłego lub okresowego
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → SWZ → Świadczenia ciągłe lub okresowe
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy usługa związana z pełnieniem funkcji Inżyniera Kontaktu lub/ Inspektora Nadzoru przez okres 2 lat jest usługą którą można zaliczyć do świadczenia ciągłego lub okresowego
Wychodzi na to że tak, nie może zostać spełniona jednorazowo.
A mnie wychodzi że nie.
Poszukajcie definicji, a zobaczycie.
Sygn. akt KIO 1083/10 KIO 1085/10
WYROK z dnia 28 czerwca 2010 r.
- fragment:
"W związku z powyższym nie sposób uznać usługę, polegającą na pełnieniu nadzoru inwestorskiego lub funkcji inżyniera kontraktu w zakresie przedstawionym przez Odwołującego, świadczoną na rzecz Ministerstwa Finansów, za usługę o charakterze ciągłym. Usługa pełnienia nadzoru oraz inżyniera kontraktu charakteryzuje się możliwością wyodrębnienia poszczególnych etapów, co przyznał też Odwołujący na rozprawie, stwierdzając iż pewne elementy są wykonywane w określonych etapach, okresach czasu (tygodniowo, miesięcznie). Ponadto, podawane powyżej przykłady usług ciągłych mają zupełnie innych charakter niż usługi oferowane Zamawiającemu przez 4Pi."
Fakt
Ooo, to czegoś się dowiedziałem.
Teraz się zastanawiam na przypadkami z życia. Gdy robótka trwa 1 tydzień i potrzebny faktycznie 1 podpis inspektora, to jego usługa jest ciągła. A na innej budowie inspektor był w sumie ze 2 razy, to też uznajemy, że usługa była ciągła.
No to teraz się zastanawiam, na co mi to określenie.
Kurcze, tak na dobrą sprawę to ani to okresowa, ani ciągła, ani jednorazowa
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → SWZ → Świadczenia ciągłe lub okresowe
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc