1

Temat: Spółka

Czy jak do postępowania przystęuje Sp. z o.o. a całość dokumentacji podpisują dwaj pełnomocnicy działający na podstawie udzielonych i załączonych do oferty pełnomocnictw, to czy oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu powinien złożyć każdy z nich odrębnie, czy nie?
Bo w zasadzie mam podmiot jakim jest Spółka i wg. oświadczenie powinno być jedn, bez względu ile osób je podpisało, bo nie podlega wykluczeniu z postepowania podmiot jako Spółka.
Czy dobrze rozumuję???

2

Odp: Spółka

Oświadczenie z art. 24 powinni złożyć odrębnie lub jeden z podpisami obu wykonawców.

3

dwaj pełnomocnicy reprezentują jedną spółkę ?

4

tak dwaj pełnomocniy zgodnie z KRS upoważnieni są do reprezentacji Spółki z. o.o.

5

czyli jedna spółka:) wydaje mi się że jedno oświadczenie

6

Ach, pomyliłem z konsorcjum, w tym wypadku składa jedno oświadczenie oczywiście wink

7

Tak tak jedna spółka tylko reprezentacja dwuosobowa:)

8

and1 napisał/a:

Bo w zasadzie mam podmiot jakim jest spółka i wg. oświadczenie powinno być jedn, bez względu ile osób je podpisało, bo nie podlega wykluczeniu z postepowania podmiot jako spółka.
Czy dobrze rozumuję???

Oświadczenie jedno, podpisane przez jednego albo - jeżeli jest to "pełnomocnictwo łączne" - dwóch.

9

Dziękuję serdecznie za pomoc smile

10

Sprawdź czy dobrze wystawiono pełnomocnictwo na tych dwóch myślę ,że Panów ....

11

Tzn. co rozumiesz czy dobrze wystawiono???
Podpisane są przez prezesa i prokurenta zgodnie z reprezentacją okreśłoną w SIWZ.
Jest też w pełnomocnictwach zapis, że oferta i wszelkie inne dokumenty w post. przetargowym dwaj pełnomocnicy składają (podpisują) łącznie

12

To jest dobrze.

13

Nie bardzo rozumię intencję. W KRS pisze wszystko...

14

mała poprawka określona w KRS i b.dobrze

15

oczywiście w KRS smile

16

znam przypadki wystawienia  błednego pełnomocnictwa , wy nie ?

17

przed nowelką wielu wyk. wykluczono z tego powodu

18

jeśli jest inne pełnomocnictwo to i tak musi być zgodne z KRS!!!

19

Jeżeli pełnomocnictwo wystawione jest przez osoby(ę), które są z mocy zapisów KRS-u uprawnione do reprezentacji przedsiębiorcy, ponadto określony jest w nim zakres działania pełnomocnika, to ciężko, żeby było ono błędne.
Co nie potwierdza faktu, że i takie się zdażały(ją)

20 (edytowany przez Marcel 2010-11-18 15:38:22)

W ZP, wszystko się może zdarzyć.

21

a czy jeżeli w KRS okreslono sposób reprezentacji: jeden członek zarządu łącznie z prokurentem - to czy czy prokura łączna + członek zarządu będzie ok.???
wydaje mi się na 99 %, że ok. ale już tak drążymy temat, że się zacząłem zastanawiać i ...pojawiły się wątpliwości smile

22

Jest ok.