1

Temat: zmiana w przedmiocie zamówienia tuż przed podpisaniem umowy

Wykonawca został wybrany. Co byście zrobili, gdyby tuż przed podpisaniem umowy okazało się, że drukowana książka zamiast 100 stron powinna mieć np. 170 ???

2

Odp: zmiana w przedmiocie zamówienia tuż przed podpisaniem umowy

Można jaśniej?

3

W SIWZ do przetargu na druk podałam dokładną ilość stron książki, którą chcemy wydrukować. Jesteśmy na etapie - przed podpisaniem umowy. Dzisiaj dostałam telefon, że podczas składu książki do druku zamiast 100 stron wyszło 170. Wykonawca złożył ofertę cenową na 100 stron. Zadne zmiany do umowy nie zostały niestety przewidziane... Co dalej...

4

Co na to wykonawca?  Zrobi 170  w cenie 100 ?

5

jeszcze nie wie, ale pewnie się nie zgodzi i co wtedy? Czy można Wykonawcy wogóle zadać takie pytanie?

6

Fajna sytuacja, trochę tych stron wyszło za dużo, zobowiązał się zmieścić w 100 stronach, więc niech teraz drukuje smile

7

Marcel napisał/a:

Fajna sytuacja, trochę tych stron wyszło za dużo, zobowiązał się zmieścić w 100 stronach, więc niech teraz drukuje smile

Tak zakładając że podali wielkość czcionki smile
Teraz walnie 2 i się w 50 zmieści

8

zamieszaniu z ilością stron winien niestety zamawiający, a do druku ma oddać zamknięty projekt :-(  Jutro będę wiedzieć, czy technik coś z tym zrobił (czytaj: zmienił czcionkę), na ale gdyby nie, to poradźcie jaką drogą iść dalej...

9

art. 29.1
Niestety dla mnie postępowanie obarczone jest wadą, jeśli wyjdzie cokolwiek ponad 100 stron. (zależy oczywiście jeszcze od dokładnego zapisu w SIWZ, ale z posiadanych danych wynika, że ilość stron była podana z ogromną dokładnością)
Posiadając wiedzę, że może być więcej stron inni wykonawcy mogli by być zainteresowani startowaniem w przetargu.