1

Temat: Problem

Mam Problem machnęłam się przy przygotowywaniu formularza ofertowego.
Formularz brzmi tak
Cena brutto za jednego uczestnika szkolenia: ......................................................... zł,
(Iloczyn: ceny brutto za jednego uczestnika szkolenia i maksymalnej ilości uczestników szkolenia  ? x osób) 
(słownie: ??????????????????????????.)
Wartość brutto oferty ..................................................................... zł,
(Iloczyn: ceny brutto za jednego uczestnika szkolenia i maksymalnej ilości uczestników szkolenia ? x osób) 
słownie: ??????????????????????????.)
No i co zrobić teraz Wykonawcy pisali  i co teraz poprawiać czy uznać tylko cenę jednostkową i wartość brutto oferty?

2

Odp: Problem

Nie bardzo rozumiem...

3

Hmm, czytałem wcześniej i też za bardzo nie kapuje sad

4 (edytowany przez justi1977 2010-12-01 12:01:41)

Dobra to jeszcze raz, tak wygląda formularz pomyliłam się i dwa razy jest słownie
wartość brutto czy teraz to widzicie?
Jest tak
Cena brutto za jednego uczestnika szkolenia: ......................................................... zł,
(Iloczyn: ceny brutto za jednego uczestnika szkolenia i maksymalnej ilości uczestników szkolenia  ? x osób)
Wartość brutto oferty ..................................................................... zł,
(Iloczyn: ceny brutto za jednego uczestnika szkolenia i maksymalnej ilości uczestników szkolenia ? x osób)
słownie: ????????????????
a powinno być tak
słownie: ????????????????
Wykonawcy wypełnili tak jak było w formularzu albo sami poprawili na słownie cena jednostkowa, a pozostałi zrobili różne dziwne rzeczy,ale we wszystkich ofertach jest dobrze podana  cena jednostkowa i wartość brutto czyli ilość uczestników x cena jednostkowa

5

justi1977 napisał/a:

,ale we wszystkich ofertach jest dobrze podana  cena jednostkowa i wartość brutto czyli ilość uczestników x cena jednostkowa

nie bardzo rozumiem... czyli wyliczyli dobrze... i zgodnie z tym co zostało zapisane w SIWZ, oferty są porównywalne... więc jedynie poprawić z art. 87.2.3) - jeśli jest co poprawiać...

6

Tak, ale tu za bardzo nie ma czego poprawiać bo to ja się pomyliłam oni popisali ceny "słownie" jak im pasował, ale każda oferta ma dobrą cenę brutto i wartość brutto.

7

No to nie widać problemu.
W takiej sytuacji wychodzi uznać oferty i przejść do kolejnego etapu.