1

Temat: Potwierdzenie pełnomocnictwa.

Umowę mam podpisaną przez naszego kierownika z datą np. 20 listopada, wysyłam tą umowę do Wykonawcy i ten odsyła mi ją po podpisaniu z ich strony przez pełnomocnika, dodatkowo załączając pełnomocnictwo w kopio potwierdzonej notarialnie z data potwierdzenia 22 listopada.
Czy tak jest ok???
Chodzi mi o datę podpisania umowy i datę powtwierdzenia pełnomocnictwa .

2

Odp: Potwierdzenie pełnomocnictwa.

Jak umowa jest podpisana z datą 20 listopada, to pełnomocnictwo również powinno mieć tą datę lub wcześniejszą.

3

pełnomocnictwo generalnie wystawione jest wcześniej tylko chodzi mi o potwierdzenie go przez notariusza, tzn. data wpisana na pieczęci notarialnej:)

4

To co innego, w związku z powyższym jest dobrze smile

5

Ale Marcel u mnie jest tak umowa 20 listopada (data wpisana przez naszego kierownika) wysyłam umowę do wykonawcy on podpisuje i odsyła. Pełnomocnictwo przez niego załaczone wystawione z datą sprzed zawarcia umowy tylko potwierdzone przez notariusza po dacie 20 listopada.
Wydaje mi sie że wszystko jest ok. tylko te rozbieżności dat mnie niepokoją:) umowa 20 pełnomocnictwo potwierdzone z datą póxniejszą

6 (edytowany przez Marcel 2010-12-03 13:53:40)

Ale samo pełnomocnictwo jest zawarte wcześniej, więc dlatego też wydaje mi się że jest ok.

7

też mi się tak wydaje a pozatym zawsze można się odnieść do art. 103 K.C. smile

8

Zgadza się, poza tym zawarcie umowy nie jest czynnością w postępowaniu o udzielenie zamówienia.