Przed nowelizacją to było bardziej jasne, jeżeli chodzi o treść oświadczenia.
Mam 2 wersje do wyboru. Która wersja bardziej pasuje, jeżeli nie konkretyzujemy warunków? Wg mnie chyba wersja 1.
wersja 1:
Przystępując do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, prowadzonego w trybie zamówienia z wolnej ręki pn: ?Dostawa paliwa gazowego do xxx?, w imieniu swoim i reprezentowanej przeze mnie/nas firmy, oświadczam/y, że spełniam/y warunki o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2010 r. Nr 113, poz. 759 i Nr 161, poz. 1078), tj.:
1) posiadamy uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania;
2) posiadamy wiedzę i doświadczenie do wykonania zamówienia;
3) dysponujemy odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia;
4) znajdujemy się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.
wersja 2:
Przystępując do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, prowadzonego w trybie zamówienia z wolnej ręki pn: ?Dostawa paliwa gazowego do xxx?, w imieniu swoim i reprezentowanej przeze mnie/nas firmy, oświadczam/y, że zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych z dnia 29.01.2004 r. (Dz. U. z 2010 r. Nr 113, poz. 759 i Nr 161, poz. 1078) spełniam/y warunki dotyczące:
1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania;
2) posiadania wiedzy i doświadczenia,
3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia,
4) sytuacji ekonomicznej i finansowej.