Temat: zmiany w formularzu cenowym
W PN na dostawę prasy był podział na 2 zadania (części) tzn. zwykłą prasę rozliczaną kwartalnie i promulgatory rozliczane rocznie. Dla obu części zamawiający przygotował formularze cenowe.
Jeden z wykonawców postanowił opracować własne i dzięki temu po pierwsze zmienił jeden z zamawianych tytułów na taki który nie istnieje, a po drugie w promulgatorach rocznych zmienił nazwę ostatniej kolumny na wartość netto za jeden kwartał - a powinno być wartość netto za prenumeratę roczną.
W związku z tym czy mam go odrzucić, czy wezwać do wyjaśnień a potem wszystko poprawić czy od razu samemu wszystko to poprawić na podstawie art. 87 ust. 2 pkt 3?
Ponadto chciałam się upewnić czy jeśli w pełnomocnictwie wskazane jest upoważnienie do składania (lub podpisywania, bo teraz nie pamiętam) ofert i oświadczeń w ramach Pzp to czy potwierdzanie za zgodność z oryginałem (chodzi o KRS) też wchodzi w grę?
Niektórzy wykonawcy wymieniają wszystkie czynności do jakich upoważniają pełnomocnika a inni nie, i ja nie wiem czy nie powinnam wezwać do uzupełnienia pełnomocnictwa o te poświadczanie za zgodność.