1

Temat: przekazywanie ogłoszeń o udzieleniu zamówienia

po zawarciu umowy w postępowaniu poniżej 60.000 Euro jestem zobowiązany do publikacji tej informacji na stronie Portalu www.portal.uzp.gov.pl.

z kolei art. 95.1 mówi, że niezwłocznie po zawarciu umowy, zamawiający przekazuje ogłoszenie o udzieleniu zamówienia Prezesowi Urzędu.

czy muszę podwójnie wysyłać informację o udzieleniu zamówienia? czy umieszczenie na stronie portalu rozwiązuje sprawę.

jeżeli trzeba także poinformować Prezesa, to czy istnieje jakis wzór, i jakie informacje powinny być w nim zawarte.

2

Odp: przekazywanie ogłoszeń o udzieleniu zamówienia

Prezesa Urzędu powiadamia się w postepowaniach powyżej 60000, a poniżej tylko sam portal (art.4a ust. 2)

3

tez tak myslalem, ale z tego art. 95 to tak jednoznacznie nie wynika. chyba, ze art.4a ust. 2 ma większa moc, jezeli tak to mozna ująć smile.
dzięki, uspokoileś moje stargane nerwy smile

4

Niech moc art.4a ust.2 będzie z Tobą ! wink

5

Art. 4a nie ma "większej mocy". Jest przepisami wyłączajacymi i szczegółowymi. Ust. 1 wyłącza w stosunku do zamówień poniżej 60 000 euro stosowanie ogólnych przepisów ustawy dotyczących m. in. obowiązku publikacji ogłoszeń w BZP. Ust. 2 wskazuje szczegółowo jakie obowiązki w związku z tym ma zamawiajacy.

Nie zapomnij o stronie inter. i tablicy.

Powodzenia

6

rozumiem juz o co chodzi.

a jak to sie ma odnosnie ogloszenia o wszczeciu postepowania w PN ponizej 60.000?
jakie elementy powinno zawierac ogloszenie, ktore wywiesze na tablicy ogloszen oraz na naszej stronie www?
mam sie kierowac art. 41 odnoszacym sie do PN? czy art.4a tez w tym przypadku ogranicza zakres informacji jakie powinno takie ogloszenie zawierac?

na portalu jeszcze nie umieszczalem zadnego ogloszenia, wiec nie za bardzo wiem jakie dane beda wymagane w formularzu.

7

szad napisał/a:

rozumiem juz o co chodzi.

a jak to sie ma odnosnie ogloszenia o wszczeciu postepowania w PN ponizej 60.000?
jakie elementy powinno zawierac ogloszenie, ktore wywiesze na tablicy ogloszen oraz na naszej stronie www?
mam sie kierowac art. 41 odnoszacym sie do PN? czy art.4a tez w tym przypadku ogranicza zakres informacji jakie powinno takie ogloszenie zawierac?

na portalu jeszcze nie umieszczalem zadnego ogloszenia, wiec nie za bardzo wiem jakie dane beda wymagane w formularzu.

sam napisałeś, że "ogloszenia o wszczęciu postepowania", a to jest nie to samo co ogłoszenie o zamówieniu o którym mowa w art. 41 ust. 1 ustawy. Regulacje prawne zawarte w art. 4a nie wyłączają obowiązku zawartego w art. 41, więc.....,
musisz umieścić ogłoszenie o zamowieniu w treści zgodnej z art. 41. smile)

nora

8

Mówiąc krótko, napisz ogłoszenie, które będzie zawierać wszystkie wymagane elementy z art4a i art. 41 Pzp.

powodzenia