1

Temat: Podział rozstrzygnięć części postępowania.

Witam.

Postępowanie podzielone zostało na 6 pakietów.  W pięciu pakietach wszystko jest jasne. Oferty pełne i zgodne z SIWZ. Z jednym pakietem jest trochę gorzej. Trzeba będzie wyjaśniać i uzupełniać. Jeden Wykonawca złożył ofertę na wszystkie części - w tym na ten jeden problematyczny pakiet.
Czy mogę wybrać najkorzystniejsze oferty w tych czystych pakietach a później (po paru dniach prawdopodobnie) dokonać wyboru oferty najkorzystniejszej w tym jednym problematycznym pakiecie. Zależy nam na szybkim zawarciu umów i dostawie. Jak to wygląda w praktyce?
Czy w informacji o wyborze t tych 5 pakietach daję jakąś informację o tym, że nie rozstrzygnięto jeszcze  postępowania w części np 6??

pozdrawiam

2

Odp: Podział rozstrzygnięć części postępowania.

ja mialam 5 części trzy dobre i rozstrzygnęłam te 3 piszesz ZP część ogólną i poszczególne szczegółowe do dwóch cz. mam uzupełnienia i czekam . Pozdro

3

Czyli powinno być okey?

4

Osobiście sądzę że powinno być OK.

5

Bitter napisał/a:

1)  Czy mogę wybrać najkorzystniejsze oferty w tych czystych pakietach (...)?
2)  Czy w informacji o wyborze t tych 5 pakietach daję jakąś informację o tym, że nie rozstrzygnięto jeszcze  postępowania w części np 6??

1) Oczywiście. Jeżeli można oferować niezależnie, to znaczy że tak samo niezaleźnie należy oceniać, wybierać, unieważniać itd.
2) Niekoniecznie - bo po co?

6

Czyli w tych pakietach (na każdy z tych pakietów była tylko jedna oferta) mogę zawrzeć umowę następnego dnia po informacji o wyborze ofert? W tym problematycznym, który wymaga większego wyjaśniania i może dojść do odrzucenia ofert , jeśli będą niezgodne to umowę zawarłbym po minimum 5 dniach.

7

Jeżeli na dany pakiet było po jednej ofercie to możecie podpisać umowę dnia następnego.