1

Temat: uporałam sie z warunkami chyba:)

Faktycznie postawienie dobrych - nie ograniczjących konkurencji warunków to mój wielki problem dlatego radze sie was
co wy na to:
W zakresie spełnienia warunku posiadania przez Wykonawcę wiedzy i doświadczenia musi wykazać, że wykonał (lub wykonuje) w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielnie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy ? w tym okresie minimum dwie usługi systematycznego sprzątania w obiektach biurowych  (sprzatanie co najmniej raz w tygodniu) o wartości nie mniejszej niż 20.000,- zł każda

2

Odp: uporałam sie z warunkami chyba:)

Myslę, że ok. Liczba dwóch usług jest w porządku, nie moge się wypowiadać co do wartości uslug. Za mało danych :-)).

3

Odp: uporałam sie z warunkami chyba:)

Wartość porównywalna, a więc przybliżona do wartości umowy.
W zapise użyj raczej "wykonał lub wykonywał", bo przecież chodzi Ci o te które się odbyły, a dla bardziej przecyzyjnego określenia uzyj zapisu wprost z rozporządzenia.
Np. W celu potwierdzenia warunku, że wykonawca posiada posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie należy dołączyć wykaz ........
Potwierdzeniem spełnienia warunków będzie wykazanie przynajmniej dwóch ........
A następnie napisz, co rozumiesz pod pojęciem "wykonywanych", zeby to dla tych mniej rozgarniętych było jasne, że chodzi o wykonane usługi i ich wartość.

Pozdrawiam