1

Temat: pytanko ws nowego protokołu

Hej. dawno mnie tu nie było ale mi w pracy poblokowali dostęp do tej stronki. Normalnie, traktują was na równi z gierkami czy innymi podejrzanymi treściami smile

Ale do rzeczy.

Skoro nie ma obowiązku sporządzania zestawienia ofert z otwarcia ofert z zaproponowanymi kwotami, to co się teraz podaje wykonawcom którzy poproszą o przesłanie protokołu z otwarcia ofert??

2

Odp: pytanko ws nowego protokołu

zgodnie z przepisami Pzp
tj. informacje zgodnie z ust. 3 i 4 art. 86
Zp - 12 to była tylko forma.

3 (edytowany przez kamil.grzeszczyk 2010-12-27 19:09:10)

Dzięki pozdrawiam.

A tak w ogóle to się zastanawiam, czy komuś tam na górze nie przyszło do głowy by zrobić np wypełnienie tego durnego protokołu w formie online - np jako kolejna opcja w BZP??

Dodać kilka opcji typu wybrałeś opcję A to potem Ci usuwa wszsytko zbędne itp....

4

Ja zawsze robię informację z sesji otwarcia ofert, zawiera wszystkie wymagane informacje zgodne z ustawą, zawsze się to przydaje.

5

a jak w tym nowym protokole wpisać zestawienie ofert ja miałam ostatnio 11 a tam jest miejsce na 3 jak to wpisać ?

6

wpisujesz tyle ile potrzebujesz, jak potrzebujesz jakąś rubrykę to możesz dopisać, jak czegoś nie używasz, np. licytacja elektroniczna i wszędzie indziej gdzie piszesz "nie dotyczy" możesz skasować i oszczędzić makulaturę.

7

Dopisać kolejne oferty, w każdym punkcie dopisujesz informacje które wpisać musisz, masz np. miejsce na 3 to robisz na 11.

8

Nowy protokół:
"Dla przejrzystości protokołu nie zamieszczaj w niej rubryk, informacji oraz odnośników niemających zastosowania w Twoim postępowaniu. Nie przekreślaj nie ich i nie opatruj adnotacją "Nie dotyczy" "