Temat: ogłoszenie o zawarciu umowy
co dokładnie powinno zawierać ogłoszenie o zawarciu umowy w postępowaniu poniżej 60.000 Euro, które trzeba wywiesić na stronie www i tablicy ogłoszeń.
który artykuł to dokładnie określa?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Ogłoszenia → ogłoszenie o zawarciu umowy
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
co dokładnie powinno zawierać ogłoszenie o zawarciu umowy w postępowaniu poniżej 60.000 Euro, które trzeba wywiesić na stronie www i tablicy ogłoszeń.
który artykuł to dokładnie określa?
art. 4a ust. 2 Pzp ( (przedmiot zamówienia , kryteria oceny ofert, uzasadnienie wyboru wykonawcy).
powodzenia
wystarczy jak napisze ze przedmiotem zamowienia byla dostawa sprzetu komputerowego? czy musze dokładnie rozpisac np. 7 zestawow komputerowych, 7 monitorow LCD itd?
A jak określiłeś przedmiot zamówienia w ogłoszeniu o wszczęciu postępowania i na Portalu?
Więc tak samo.
powodzenia
w zaproszeniu mialem jako dostawa sprzetu komputerowego a dokladniej ten sprzet byl rozpisany w SIWZ.
zgodnie z ustawą ogloszenie o zawarciu umowy trzeba opublikowac niezwlocznie (z komentarza do ustawy wynika ze jest to nastepny dzien roboczy).
czy jezeli z powodu niemoznosci zalogowania sie do Portalu (ta diabelska strona sie nie otwiera), zamieszcze ogloszenie pozniej, to jestem w takiej sytuacji usprawiedliwiony?
Gdzie w ustawie jest napisane że niezwłocznie?
"Niezwłocznie" dotyczy zawiadomienia o wyborze oferty (art. 92 Pzp), a nie udzielenia zamówienia.
A co do Portalu to jeśli Ci to nie sprawi kłopotu loguj się po 15.30, a nawet po 16.00. Wtedy idzie jak po maśle.
Powodzenia
dzieki za info. po 15.30 to ja juz jestem zrelaksowany jadac do domu
niezwłócznie pojawia sie w art.95.1. chyba ze ten artykul nie odnosi sie do Portalu bo tam jest mowa o Prezesie?
Właśnie tak.
Pozdrawiam
1) jak dlugo na tablicy ogloszen powinno wisiec ogloszenie o zawarciu umowy?
2) jak dlugo na tablicy ogloszen powinno wisiec ogloszenie o wyborze najkorzystniejszej oferty? (do dnia az wywiesze ogloszenie o zawarciu umowy?)
3) rozumiem, ze ogloszenie o wszczeciu postepowania wisi az do dnia, w ktorym mija termin skladania ofert?
:-))
ad. 1.: nie ma w ustawie okreslonego terminu - trochę pewnie logiki trzeba do tego wszystkiego zastosować. U mnie ogłoszenie z reguły wisi kilka dni albo krócej (jeśłi nie ma miejsca);
ad. 2.: w sumie to też dobry pomysł, ale patrz punkt 1;
ad.3.: tak
niezwlocznie to 48 dni wg unii
W tym przypadku zapis krajowy, a interpretacja UE. Przepisy w UE muszą być jednakowe więc nizwłocznie to 48 dni.
Pozdrawiam
wlasnie":)
rozumiem, ze te 48 dni odnosi sie do czasu jaki mamy na poinformowanie o zawarciu umowy?
tak taka informacje wysylaja nawet na pismie:)
tak taka informacje wysylaja nawet na pismie:)
a o jakim pismie mowa?
a wracajac do watku, to jezeli umowa zostala zawarta powiedzmy 01.07.07 a ja wywiesze informacje na tablicy i www oraz w portalu po 1-2 tygodniach (bo naprzyklad umowe wyslalem wykonawcy poczta i za nim odesle mi podpisana to troche czasu minie), to mozna mi zarzucic dzialanie nie zgodne z Pzp ( postepowanie wg art. 4a)?
sorki ale czegoś tu nie rozumiem - piszecie ze wywieszacie ogłoszenie o zawarciu umowy na tablicach ogłoszeń. Ale art. 4a mówi że ogłoszenie o zawarciu umowy zamawiający zamieszcza na stronach portalu oraz na własnej stronie internetowej chyba ze jej nie posiada to na tablicach ogłoszeń . Ja to rozumiem tak ze skoro zamieszczam na swojej stronie www to na tablicach ogłoszen nic nie wywieszam wiec nie martwie sie o to ile czasu takie ogłoszenie ma wisiec
Ja to rozumiem tak ze skoro zamieszczam na swojej stronie www to na tablicach ogłoszen nic nie wywieszam wiec nie martwie sie o to ile czasu takie ogłoszenie ma wisiec
To na Twojej stronie wszystko wisi do końca świata?
nie chodziło mi o stronę tylko tablice. Wyjaśniając: ogłoszenie o zawarciu umowy zdejmuje ze strony po 7 dniach
nie chodziło mi o stronę tylko tablice. Wyjaśniając: ogłoszenie o zawarciu umowy zdejmuje ze strony po 7 dniach
a z czego wynika te 7 dni? jest na to jakis artykul?
Kochani, dlaczego powołujecie się na art. 4a skoro od 11.06. nowelizacją został uchylony? Ja osobiście na dzień dzisiejszy nie wiem w jakim art. mowa jest o zamieszczaniu ogłoszenia o zawarciu umowy na str. zamawiającego czy też w jego siedzibie. Tylko art.95 ust.1 mówi o zamieszczeniu ogłoszenia o udzieleniu zamówienia w Biuletynie.- w każdym razie tylko tam się doczytałam.
Kochani, dlaczego powołujecie się na art. 4a skoro od 11.06. nowelizacją został uchylony?
Bo nadal stosuje się go do postępowań wszczętych przed nowelizacją.
arek napisał/a:Kochani, dlaczego powołujecie się na art. 4a skoro od 11.06. nowelizacją został uchylony?
Bo nadal stosuje się go do postępowań wszczętych przed nowelizacją.
no wlasnie. gdyby to bylo postepowanie wszczete po 11.06 to bym Wam glowy nie zawracal a tak art. 4a nadal jeszcze jest zyw
nadal czekam na wyjasnienie na temat tych 7 dni
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Ogłoszenia → ogłoszenie o zawarciu umowy
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc