Temat: jak sprawdzić
nigdy jeszcze nie prowadziłam przetargu z wadium, powiedzcie mi jaka jest tego procedura? potwierdzenie wpłaty jest w ofercie i jak otwieram najpierw sprawdzam czy jest wadium a następnie firma, cena itd? proszę pomóżcie
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Wadium → jak sprawdzić
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
nigdy jeszcze nie prowadziłam przetargu z wadium, powiedzcie mi jaka jest tego procedura? potwierdzenie wpłaty jest w ofercie i jak otwieram najpierw sprawdzam czy jest wadium a następnie firma, cena itd? proszę pomóżcie
no tak ... jak mówisz
a jak nie ma wadium to co w takim wypadku? czytam firmę i cenę itd?
Oczywiście że tak.
1. a jak nie ma wadium to co w takim wypadku?
2. czytam firmę i cenę itd?
1. wykluczasz wykonawcę
2. tak
wg mnie do oferty nie musi być dołączony dowod wniesienia wadium (mowa o gotowce). Na otwarciu odczytujesz to co trzeba ze wszystkich zlozonych ofert.
Wadium sprawdzasz juz po otwarciu. Jak w ofercie nie ma dowodu wniesienia to idziesz do ksiegowosci i sprawdzasz czy jest na koncie. Jak jest to ok. Jak nie to wykluczasz (chyba ze wniosl w formie gwarancji bankowej lub ubezpieczeniowej).
Dobrze mówisz Karo
wg mnie do oferty nie musi być dołączony dowod wniesienia wadium (mowa o gotowce). Na otwarciu odczytujesz to co trzeba ze wszystkich zlozonych ofert.
Wadium sprawdzasz juz po otwarciu. Jak w ofercie nie ma dowodu wniesienia to idziesz do ksiegowosci i sprawdzasz czy jest na koncie. Jak jest to ok. Jak nie to wykluczasz (chyba ze wniosl w formie gwarancji bankowej lub ubezpieczeniowej).
Jasna sprawa
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Wadium → jak sprawdzić
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc