1

Temat: ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu.

Może tak być:
sytuacja ekonomiczna i finansowa
ocena spełniania warunku dokonana zostanie na podstawie:

"Zamawiający uzna, warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca posiada opłaconą polisę, a w przypadku jej braku inny dokumentu potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej nie mniejszej niż 100 tyś. zł. w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej związanej z przedmiotem zamówienia."

Chodzi mi o sformułowanie (...) Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej nie mniejszej niż 500 tyś. zł." - trochę to mało gramatyczne ale już niestety jest w zatwierdzonym i ogłoszonym SIWZ, jak uważacie zmienić czy zostawić ????

Nadmienie tylko, że w dziele o dokumentach jakie mają złożyć Wykonawcy jest tak:    "Opłaconą polisę, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej, na sumę ubezpieczeniową nie mniejszą niż 500 tyś. zł."

2

Odp: ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu.

and1 napisał/a:

Może tak być:

Może.

3

Skoro zatwierdzone, to zostawić w ogóle jak najbardziej. Ciężko w ogóle zauważyć błąd. Co, chodzi o ten ?tyś???? No to na przyszłość piszcie lepiej ?tys.? albo pełny wyraz.
Kwoty zapewne są jednakowe (???).

4

hubal napisał/a:

Skoro zatwierdzone, to zostawić w ogóle jak najbardziej. Ciężko w ogóle zauważyć błąd. Co, chodzi o ten ?tyś???? No to na przyszłość piszcie lepiej ?tys.? albo pełny wyraz.
Kwoty zapewne są jednakowe (???).

Nie hubal nie chodzi o tyś. , kwoty oczywiście jednakowe:)
Czyli zapisu nie zauważyłeś, a więc jest ok.

Chodziło mi bardziej o zapis "(...) że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej nie mniejszej niż 500 tyś. zł. "
takie to trochę mało prawnicze ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej nie mniejszej niż ..... tyś. zł.

ale w wykazie dokumentów już jest prawidłowo ."(...)ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej na sumę gwarancyjną nie niższą niż 500 tyś. zł"

O ten zapis mi chodziło smile