1

Temat: nowy protokół - najkorzystniejsza oferta

Mam watpliwosci jak nalezy rozumiec w druku ZP-PN pkt. 13.2 tj. ocena ofert.
W nawiasie jest informacja "wypelnic, gdy cena nie jest jedynym kryterium, podac..."
i teraz (miesza mi tu przecinek po slowie wypelnic) czy nalezy to rozumiec, ze:
1. wypelnic ten punkt wtedy i tylko wtedy gdy cena nie jest jedynym kryterium
czy
2. wypelniamy go zawsze, a w sytuacji gdy cena nie jest jedynym kryterium wpisujemy laczna punktacje przyznana ofertom?

2

Odp: nowy protokół - najkorzystniejsza oferta

Stawiam na 1, interpretacja przeciwna była co najmniej komiczna.

3

jak MIRAS

4

MIRAS napisał/a:

Stawiam na 1, interpretacja przeciwna była co najmniej komiczna.

Niby byłaby komiczna, ale zgodnie z art. 92 ust. 1 pkt 1) wysyłając informację o wyborze najkorzystniejszej oferty w zawiadomieniach należy podać punktację przyznaną ofertom w każdym kryterium.
No i z tego co piszesz MIRAS, to ta punktacja nie pojawiłaby się w żadnym punkcie nowego protokołu ZP-PN. 
Tak tylko piszę, bo mam wątpliwości co do interpretacji tego zapisu w nawiasie.
Dzięki za opinie smile

5

Nie w tym sensie komiczna. W kontekście samego tylko polecenia,  czytanego tylko i wyłącznie jako - "wypełnić".

6

Myślę, że ten pkt jest odpowiednikiem starego druku ZP-21. Ja na pewno będę go wypełniała (bez względu na to czy kryterium będzie cena czy cena i inne kryteria), podając punktację dla poszczególnych ofert.

7

Karo napisał/a:

No i z tego co piszesz MIRAS, to ta punktacja nie pojawiłaby się w żadnym punkcie nowego protokołu ZP-PN.

Pojawi się natomiast w załączniku do protokołu: Zawiadomienie o wyborze najkorzystniejszej oferty

8

Izula - zawsze piszesz cena 100 % i przeliczasz cenę na punkty?