Temat: jakie dokumenty??
Może głupie będzie trochę to pytanie ale zaoszczędzi mi pracy, więc co tam...
Czy ktoś orientuje się może, jakie dokumenty powinna złożyć w postępowaniu uczelnia wyższa? Powiedzmy SGH?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → jakie dokumenty??
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Może głupie będzie trochę to pytanie ale zaoszczędzi mi pracy, więc co tam...
Czy ktoś orientuje się może, jakie dokumenty powinna złożyć w postępowaniu uczelnia wyższa? Powiedzmy SGH?
co to za postępowanie i jaką role w nim pełni ta uczelnia - zamawiacza czy wykonawcę.? Jeżeli wykonawca to ma wykaz dokuemntów w SIWZ
nora
Nora ma rację - za mało danych, by udzielić odpowiedzi.
okresl co jest przedmiotem zamowienia a dokumenty wybierz wg rozporzadzenia w zal od wart zamowienia.
hmmm... czyli Waszym zdaniem mam załączyć takie dokumenty jak KRS, KRK, zaświadczenie z US czy ZUS?
Dodam, że nie mam pojęcia jakie dokumenty obowiazują w przypadku takiej uczelni. Ma to być nasz konsorcjant i wolałabym być pewna, czy to co mi przesyłają jest ok czy nie, zamiast polegać tylko na ich zdaniu.
Jesteśmy oczywiście wykonawcą.
skladasz te dokumenty ktore sa wymagane w siwz
powinien byc w niej punkt dot konsorcjum
niektore wki spelniacie lacznie ale dok podstawowe przedlozyc musza czlonkowie konsorcjum z osobna np te ktore wymieniles/as
Nie o to pytam.
Interesuje mnie, czy ktoś wie, jakie dokumenty obowiązują uczelnie wyższe, czy są to instytucje, które tak jak inni wykonawcy mają KRS, czy jakiś inny wpis? Czy obowiązuje przy nich KRK, zaświadczenie z ZUS itp.
jesli o to chodzi: to masz niezly problem
zus napwno gdyz oplacaja pracowniakow
krk - tylko kogo?? prezydenta
z tego co mi wiadomo uczelnie - poza prywatnymi powstaja na post zarzadzen czy decyzji itp organow zalozycielskich
powiedz lepiej jakie dok dostarczyli a nie w chowanego sie bawisz!
moze wtedy bedzie latwiej
no właśnie o to chodzi, że jeszcze nic nie dostarczyli a ja tylko chcę się zorientować w temacie i będę bardzo wdzięczna za pomoc
a, co za problem zwrócic się do konsorcjanta i spytać jaki dokument rejestrow go obowiązuje. Są zakłady, których organ załorzycielski podejmuje uchwałę na podstawie opracowanego statutu i dokonuje sie normalnej rejestracji w Sądzie - mamy wówczas KRS, np. szpitale, też są publiczne.
Zadzwoń, zapytaj i poroś o dokumenty - odpowiedniki tych okreslonych w SIWZ
nora
Uczelnie wyższe mają osobowość prawną, i gospodarczo są samodzielne tak jak ZOZ-y. Ztem KRK dla ich władz. Władza to Senat i Rektor. Należy sprawdzić, czy nie ma czegoś na kształt zarządu i kto jest uprawniony do wyrażania woli w imieniu uczelni. Najprawdopodobnie jest to rektor jednoosobowo wówczas KRK rektora (Senat to chyba ciało coś na wzór rady nadzorczej, rady gminy). Zatem akt erekcyjny (powołujący uczelnię), zaśw. ZUS, US, KRK chyba tylko rektora. Finanse prowadzą samodzielnie więc też nie będzie kłopotu.
Tak mi się wydaje, ale sprawdź reprezentację.
Powodzenia.
Dzięki
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → jakie dokumenty??
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc