Temat: od kiedy nowy prog 14 000 euro??
Witam!!
czy nowelizacja przeszal juz przez sito czytan i glosowac??
czy i od kiedy bede obowizaywac nowe progi??szczegolnie interesuje mnie ten 14 000??
Dziekuej za info
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → od kiedy nowy prog 14 000 euro??
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam!!
czy nowelizacja przeszal juz przez sito czytan i glosowac??
czy i od kiedy bede obowizaywac nowe progi??szczegolnie interesuje mnie ten 14 000??
Dziekuej za info
cyt. ze strony głównej: "Dnia 13 kwietnia 2007 roku Sejm ostatecznie przyjął nowelizację ustawy ? Prawo zamówień publicznych.
Teraz zgodnie z art. 122 Konstytucji Marszałek Sejmu przedstawi uchwaloną ustawę do podpisu Prezydenta, który podpisuje ustawę w ciągu 21 dni od dnia przedstawienia i zarządza jej ogłoszenie w Dzienniku Ustaw Rzeczypospolitej Polskiej."
trzeba by jeszcze sprawdzic ile dni musi minac od dnia podpisania do wejscia w zycie. bo z tego co pamietam to chyba bylo napisane ze ustawa wchodzi 30 dni po ogloszeniu. wszystko teraz zalezy kiedy przezydent podpisze, im szybciej tym wczesniej wejdzie w zycie. chyba, że sie myle?
tak, jak pisałam...., jak nic w rocznicę ubiegłorocznej nowelki wejdzie w życie obecna - 25 maja 2007 r.
nora
a czy sejm zatweirdzil wszystkie te poprawki co senat naniosl.
gdzie mozna znalezc ostateczny tekst tej ustawy?
czas by juz zaczac je nanosic do obecnego tekstu, bo jednolitego tekstu ustawy Pzp to raczej chyba nie bedzie? chyba, ze na www.uzp.gov.pl
Wszystkie oprócz wartości zamówien od której przysługuje odwołanie. Odrzucił senacką propozycje utrzymania 60 tys euro.
Treść noweli
przeszlo 18 z 19 poprawek senackich. padly odwolania w zamowieniach od wart 60 tys E. pozostal prog 137, 211, lub 422 tys E w zaleznosci od Z.
Witam !!!!!czy wiecie kiedy Prezydent zamierza podpisac nowele????
Zapytaj Prezydenta lub...jego brata
Witam
Czy jezeli teraz uruchomiona zostanie procedura przetargu, to po wejsciu w życie zmian np czerwiec będę mógł podwyzszyć kwote do 14000 nie dzieląc zamówienia?
Jeżeli teraz rozpoczniesz postępowanie (ogłoszisz przetarg), to do zakończenia postępowania stosujesz obowiązujące przepisy w momencie wszczęcia postępowania (bez względu na termin obowiązywania zmiany ustawy)
Prawo nie działa wstecz !
to prawda, nie działa wstecz ...:) POCZEKAJ.
nora
Witam,
jak rozumieć art. 8 Ustawa wchodzi w życie po upływie 30 dni od dnia ogłoszenia z wyjątkiem : ust. 1) zdanie "oraz art 3-5, które wchodzą w życie po upływie 5 miesięcy od dnia ogłoszenia." czy dotyczy to art. 4 pkt. 8 prawa zamówień publicznych??
Pozdrawiam
Justyna
art. 3-5 ustawy nowelizującej a nie art. 3-5 ustawy Prawo zamówień
Art. 3-5 dotyczą krajowego kolegium odwoławczego. Próg 14 tys obowiązuje od 11 czerwca
Dzięki, jakoś miałam problem ze zrozumieniem tego art.
Pozdrawiam
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → od kiedy nowy prog 14 000 euro??
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc