Temat: Wyjasnienie oferty
witam.
Wysłałem prośbę o wyjaśnienie treści oferty. Wykonawca w wyznaczonym terminie nie odpisał. Czy mogę ponownie na podstawie art 87 ust 1 zwrócić się o wyjaśnienie tej oferty?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → Wyjasnienie oferty
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
witam.
Wysłałem prośbę o wyjaśnienie treści oferty. Wykonawca w wyznaczonym terminie nie odpisał. Czy mogę ponownie na podstawie art 87 ust 1 zwrócić się o wyjaśnienie tej oferty?
A co było do wyjaśnienia?
Zamawiający zwrócił się o wyjaśnienie o sposób montażu klosza, czy zaoferowany klosz jest kloszem bez kołnierza. Z jakichś powodów Wykonawca nie odpowiedział.
Nie złożył wyjaśnień więc trzeba oceniać ofertę za pomocą danych jakie posiadacie.
A co , gdy nie jesteśmy w tym jednym przypadku w stanie stwierdzić w 100% pewnością, iż zaoferowany przedmiot jest "ok" lub "nie-ok" bez tych wyjasnien?
Spróbujcie raz jeszcze, może wyjaśni, chyba że już na to brak czasu.
a jeżeli wyjaśnienia wpłynęły faxem, brak oryginalów. uznawać takie wyjasnienia?
Ja bym uznał.
Ja również.
Wszystko zależy od przyjętego w postępowaniu (przez Z.) sposobu porozumiewania się.
Zamawiający zwrócił się o wyjaśnienie o sposób montażu klosza, czy zaoferowany klosz jest kloszem bez kołnierza. Z jakichś powodów Wykonawca nie odpowiedział.
nie rozumiem tego pytania może coś bliżej ?
myszy a co tu rozumieć.
Wszystko zależy od przyjętego w postępowaniu (przez Z.) sposobu porozumiewania się.
Oj tam zaraz wszystko - ale czyż ja muszę tu wszystko tak dokładnie tłumaczyć ?
Możesz dokonać wyboru formy, w jakiej będzie się porozumiewał z uczestnikami postępowania o udzielenie zamówienia publicznego. Jednak forma ta powinna w ocenie KIO być taka sama dla zamawiającego i wykonawców oraz niezależna od rodzaju czynności (postanowienie Krajowej Izby Odwoławczej z 31 stycznia 2008 r.; sygn. akt KIO/UZP 8/08).
Popieram stanowisko MIRASA.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → Wyjasnienie oferty
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc