1

Temat: pełnomocnictwo

czy pełnomocnictwo o następującej treści w PN spełnia wymogi prawidłowego pełnomocnictwa?
Upoważnienie
"Niniejszym upoważniam Pana Jana Kowalskiego legityjącegi się dowodem osobistym XYZ prokurenta firmu YVC do dokonywania wszelkich czynności związanych z prowadzeniem rozmów i negocjacji handlowych, zawierania uzgodnień  do umów handlowych, nadzoru nad realizacją zawartych umów i innych tego typu dziłań wzakresie prowadzonej działalności gospodarczej .
Niniejsze upoważnienie udzielone jest w oparciu o umowę konsorcjalną z dnia ......."

Dodam że ofertę złożyło konsorcjum firm.

Czy według Was takie pełnomocnictwo jest prawidłowe w ppostęowaniu????

2

Odp: pełnomocnictwo

Czy Ty pytasz o tzw.  ustanowienie pelnomocnika do reprezentowania konsorcjum w postępowaniu czyli podpisania oferty wraz z zalacznikami? Jesli tak, to wg mnie pelnomocnictwo jest zle. Jak dla mnie w tresci wlasciwego pelnomocnictwa powinny byc wymienione czynnosci do jakich pelnomocnik zostaje upowazniony czyli zlozenia oferty, poswiadczania za zgodnosc dokumentow etc, etc

3

no tak smile

4

no tak nie do końca jest złe - 1636/09

5

szczerze to jakoś taka treść do mnie nie "przemawia" ale ja się może czepiam ? smile
chyba wezwę o uzupełnienie jako błędne.

6

agaj napisał/a:

no tak nie do końca jest złe - 1636/09

ptzytoczony przez Ciebie wyrok, nie dotyczy oferty składanej przez konsorcjum, a u mnie jest taki przypadek

7

no na pewno nie wynika ale można rozpatrzyć z umową konsorcjum o ile zostala dołączona do oferty

8

najgorzej że z umowy nic niewynika smile
skłaniam się do wezwania o uzupełnienie o właściwe pełnomocnictwo i tu kilka pytań:
jaką podstawę pr. podać ew. gdy wykonawca nie uzupełni - czy to będzie art. 89.1.8 czy może art 89.1.8 w zw. z 81.1.1 (pełn. dla konsorcjum wynika z art. 23) ???
czy pełnmocnictwo może być dla os. fizycznej tzn. spółka C lider i spółka D partner, upoważniają pana j. kowalskiego do dziłania w imieniu konsorcjum, czy może pełnomocnicttow ma być wystawione na podmiot - w moim przypadku na spółkę???
Weźcie poradźcie smile

9

and1 napisał/a:

1. najgorzej że z umowy nic niewynika smile
2. czy to będzie art. 89.1.8 czy może art 89.1.8 w zw. z 81.1.1 (pełn. dla konsorcjum wynika z art. 23) ???
3. czy pełnmocnictwo może być dla os. fizycznej tzn. spółka C lider i spółka D partner, upoważniają pana j. kowalskiego do dziłania w imieniu konsorcjum, czy może pełnomocnicttow ma być wystawione na podmiot - w moim przypadku na spółkę???
Weźcie poradźcie smile

Weźmiemy - poradzimy:

1. No to klapa.
2. Jedna i druga.
3. Obydwa rozwiązania są dopuszczalne.

10

Dziękować, dziękować smile