Odp: 93.1.4
tak myszy.
wykonawca tylko jeden
zadań 5
składa na każdą
w zakresie każdego zadania, kwoty z oferty przekraczają nasze środki.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
tak myszy.
wykonawca tylko jeden
zadań 5
składa na każdą
w protokole musisz wpisać szacunek czy wartość ki na każdą część
ja na otwarciu ofert czytam kwoty jakie zamierza przeznaczyć zam. na sfinasowanie w podziale na części
i to też musisz wpisać do protokołu
tak myszy.
wykonawca tylko jeden
zadań 5
składa na każdą
Oj coś mi się zdaje and1 że kombinujesz. Jeżeli faktycznie tak jest, to wszystkie części do unieważnienia - tylko jak będzie bystry wykonawca to Ci niezłe pismo wystosuje, bo niby kiedy się dowiedziałeś, że zabraknie Ci kasy na poszczegolene zadania, czyżby w momencie kiedy dowiedziałeś się kto będzie potencjalnym wykonawcą???
No właśnie jakoś to zakręcone, and ratuj, unieważniaj na coś w końcu musisz się zdecydować.
and1 napisał/a:tak myszy.
wykonawca tylko jeden
zadań 5
składa na każdą
w zakresie każdego zadania, kwoty z oferty przekraczają nasze środki.Oj coś mi się zdaje and1 że kombinujesz. Jeżeli faktycznie tak jest, to wszystkie części do unieważnienia - tylko jak będzie bystry wykonawca to Ci niezłe pismo wystosuje, bo niby kiedy się dowiedziałeś, że zabraknie Ci kasy na poszczegolene zadania, czyżby w momencie kiedy dowiedziałeś się kto będzie potencjalnym wykonawcą???
Oczywiście że faktycznie tak jest, każda część jest droższa od naszych środków, czemu uważasz że kombinuję, czyżby coś z własnego doświadczenia ?
Kasę zabezpieczamy oczywiście przed wszczęciem postępowania, a że wykonawca zaoferował nam takie ceny to cóż ja mogę poradzić na brak pieniędzy.
Tak and1, z własnego (w podobnym przypadku po stronie wykonawcy) doświadczenia wiem, że zamawiający lubią czasami zakombinować. Licz na to że wykonawca jest nie za bardzo kumaty i nie zostawi Ci pisemka w aktach
Miras po to ustawodawca wprowadził taki przepis, żeby zamawiający mógł unieważnić postępowanie w przypadku braku środków.
Jeżeli nie ma się pieniędzy na realizację zamówienia, to co innego pozostaje zamawiającemu jak tylko unieważnić postępowanie i uważam że nie ma tu mowy o żadnych kombinacjach.
A Wykonawca ma zawsze prawo napisać pisemko do Zamawiającego.
Ok and1, wróciłem do początku postu i ... niech Ci będzie. Jeżeli przed wszczeciem mieliście dokonany podział środków na poszczególne części, a waszym błedem było jedynie "przemilczanie" tego faktu do momentu "po otwarciu" ofert - to uniewazniaj postępowanie i gitara
Oczywiście, również tak sądzę od samego początku.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc