1

Temat: Konieczność składania ofert na 2 zadania

Jak mam w ogłoszeniu zawrzeć info że złożenie oferty w zadaniu nr 3 jest możliwe jedynie w przypadku złożenia oferty w zadaniu nr 1?
W pierwszym jest sprzęt, a w 3 szkolenie, więc musi to być powiązane.
Zrobiłbym to w jednym zadaniu, ale we wniosku o dofinansowanie jest to rozbite na 2 pozycje i jest wymóg aby były to osobne zadania.

Proszę o pomoc.

2

Odp: Konieczność składania ofert na 2 zadania

Trudny orzech... Co zrobisz w sytuacji, gdy wykonawca złoży ofertę na 1 i 3 zadanie, a jego oferta będzie najkorzystniejsza tylko w 3. Trzeba zmienić wniosek.

3

Co masz w zadaniu 2? Może możesz dać to oddzielnie? 1+3 razem, bez możliwości składania ofert częściowych.

4

Należy napisać ,że wykonawca , który złoży ofertę na zadanie 1 jest zobowiązany do złozenia oferty na zadanie 3
ale nie można :
zadanie 1:
cena za sprzęt:  ...........................
cena szkolenie: ............................
razem :
i w umowie rozbicie

5

miało być : a nie można tak  :

6

Ja takiej możliwości nie widze, nie widzę też podstawy prawnej do zobowiązania wykonawcy, aby składał oferty na określone zadania (części). Jak pisałem w poście 2.

7

Jedyne co mi przychodzi do głowy, to konieczność aby Wykonawca złożył ofertę w każdym zadaniu. Nazwać to "etapy" i ocenie podać sumę ceny za wszystkie zadania.

8

Rozumiem, że chcesz podzielić to na 3 częsci i jednoczesnie nakazać wykonawcy żeby składał ofertę na wszystkie trzy. Jeżeli dobrze rozumiem - to uważam że nie możesz tak zrobić. Zrób jednym zamówieniem z podziałem na trzy zakresy, w umowie zastrzeż płatność za każdy wykonany zakres oddzielnie.

9 (edytowany przez marcinek_com 2011-03-28 11:34:59)

MIRAS napisał/a:

Rozumiem, że chcesz podzielić to na 3 części i jednocześnie nakazać wykonawcy żeby składał ofertę na wszystkie trzy.

Taki miałem początkowo zamiar, ale wtedy wykonawca mógłby nie mieć oferty najkorzystniejszej w każdym zadaniu. A zależy mi na tym gdyż w jednym zadaniu jest szkolenie obsługi systemu informatycznego, zakupionego w drugim zadaniu sad

MIRAS napisał/a:

Zrób jednym zamówieniem z podziałem na trzy zakresy, w umowie zastrzeż płatność za każdy wykonany zakres oddzielnie.

Właśnie tak zamierzam zrobić

10

ale ocena oferty  razem za  trzy zakresy

11

myszy1953 napisał/a:

ale ocena oferty  razem za  trzy zakresy

ma się rozumieć że tak wink