Odp: Wykonawca-widmo
strach się bać
Nie bój się
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → Wykonawca-widmo
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
strach się bać
Nie bój się
do miłego
Czy na każde pismo wysłane faksem żądacie potwierdzenia odbioru przez drugą stronę?
Nie, bo co jeśli wykonawca nie potwierdzi - status "ok" wystarcza.
Nie, bo co jeśli wykonawca nie potwierdzi - status "ok" wystarcza.
u nas nie wystarczył!
- wezwanie do uzupełnienia dokumentów wysłane faksem - jest OK oraz pocztą za potwierdzeniem odbioru,
- Wykonawca nie uzupełnił,
- wadium 40000 wniesione w pieniądzu, zawiadomiono wykonawcę,
- wykonawca stwierdził ,że nie otrzymał faksu ,po przeprowadzonym wręcz śledztwie
pismo do Poczty Polskiej awizowany list odebrał w 14 dniu i oskarżył nas o bezprawne wzbogacenie
- wykonawca podał nas do sądu i wygrał i to była 1 przegrana sprawa naszego radcy od 10 lat
Rozumiem myszy1953 że od tej pory czekasz na zwrotki, zanim podejmiesz jakiekolwiek dalsze działania?
nie da rady u nas wg szefostwa (bardzo duża gmina) wszystko jest zawsze za późno, otwarcie, sprawdzanie ofert - szybko, szybko , uzupełnienia - termin za długi , skrócić
i dlaczego jeszcze nie ma wyboru? a i dlaczego tak długo podpisujecie umowę
nie da rady u nas wg szefostwa (bardzo duża gmina) wszystko jest zawsze za późno, otwarcie, sprawdzanie ofert - szybko, szybko , uzupełnienia - termin za długi , skrócić
Nie daj się więc!
u nas nie wystarczył!
- wezwanie do uzupełnienia dokumentów wysłane faksem - jest OK oraz pocztą za potwierdzeniem odbioru,
- Wykonawca nie uzupełnił,
- wadium 40000 wniesione w pieniądzu, zawiadomiono wykonawcę,
- wykonawca stwierdził ,że nie otrzymał faksu ,po przeprowadzonym wręcz śledztwie
pismo do Poczty Polskiej awizowany list odebrał w 14 dniu i oskarżył nas o bezprawne wzbogacenie
- wykonawca podał nas do sądu i wygrał i to była 1 przegrana sprawa naszego radcy od 10 lat
Nie znam szczegółow więc trudno mi się wypowiadać. Trudno też mi w to uwierzyć.
tzn.ja mam bujną wyobrażnię?
To juz wiadomo jakie jest ulubione ciastko waszego szefa -"tyrajmisiu"
dobre
myszy1953 napisał/a:nie da rady u nas wg szefostwa (bardzo duża gmina) wszystko jest zawsze za późno, otwarcie, sprawdzanie ofert - szybko, szybko , uzupełnienia - termin za długi , skrócić
i dlaczego jeszcze nie ma wyboru? a i dlaczego tak długo podpisujecie umowęTo juz wiadomo jakie jest ulubione ciastko waszego szefa -"tyrajmisiu"
Świetne
A jeszcze zapytam.
Czy w zawiadomieniu o wyborze pisaliście do Wykonawców, że zatrzymujecie Wykonawcy nr 3 wadium?
Pierwszy raz muszę zabrać wadium i się obawiam, jak to zrobić żeby było dobrze.
nie pisze się do innych
Czyli w zawiadomieniu podaję:
- kto wygrał
- kto złożył oferty
- kogo wykluczono i/lub odrzucono ofertę+ uzasadnienie faktyczne i prawne(i tu nie piszę nic o zatrzymaniu wadium?)
- kiedy zawarcie umowy
Natomiast w zawiadomieniu dla Wykonawcy nr 3 (to ten, któremu zabieramy kasę) piszę, że z powodu nie uzupełnienia dokumentów wadium podlega zatrzymaniu.
Czy tak?
tzn.ja mam bujną wyobrażnię?
a masz?
Natomiast w zawiadomieniu dla Wykonawcy nr 3 (to ten, któremu zabieramy kasę) piszę, że z powodu nie uzupełnienia dokumentów wadium podlega zatrzymaniu.
Czy tak?
Nie koniecznie w ZAWIADOMIENIU ale jak się upierasz to możesz.
Nie upieram się, pytam tylko bo robię to pierwszy raz
aaaa pierwszy raz
...pozbawiam Wykonawcę wadium...
Denerwuję się bardzo
...pozbawiam Wykonawcę wadium...
Denerwuję się bardzo
Nie pozbawiasz - zatrzymujesz . Nie bój- szef będzie zadowolony
1953 coś chyba znaczy ! wyobraźni jestem już pozbawiona
Justine napisał/a:...pozbawiam Wykonawcę wadium...
Denerwuję się bardzoNie pozbawiasz - zatrzymujesz . Nie bój- szef będzie zadowolony
Jasne
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → Wykonawca-widmo
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc