26

Odp: Wykonawca-widmo

myszy1953 napisał/a:

strach się bać   smile

Nie bój się   big_smile

27

do miłego

28

Czy na każde pismo wysłane faksem żądacie potwierdzenia odbioru przez drugą stronę?

29

Nie, bo co jeśli wykonawca nie potwierdzi - status "ok" wystarcza.

30

MIRAS napisał/a:

Nie, bo co jeśli wykonawca nie potwierdzi - status "ok" wystarcza.

u nas nie wystarczył!
- wezwanie do uzupełnienia dokumentów wysłane faksem  - jest OK oraz pocztą za potwierdzeniem odbioru,
- Wykonawca nie uzupełnił,
- wadium 40000 wniesione w pieniądzu, zawiadomiono wykonawcę,
- wykonawca stwierdził ,że nie otrzymał faksu ,po przeprowadzonym wręcz śledztwie
pismo do Poczty Polskiej awizowany list odebrał w 14 dniu i oskarżył nas o bezprawne wzbogacenie
- wykonawca podał nas do sądu i wygrał i to była 1 przegrana sprawa naszego radcy od 10 lat

31

Rozumiem myszy1953 że od tej pory czekasz na zwrotki, zanim podejmiesz jakiekolwiek dalsze działania?

32

nie da rady u nas wg szefostwa (bardzo duża gmina) wszystko jest zawsze za późno, otwarcie, sprawdzanie ofert - szybko, szybko , uzupełnienia - termin za długi , skrócić
i dlaczego jeszcze nie ma wyboru? a i dlaczego tak długo podpisujecie umowę   sad

33 (edytowany przez Darek W. 2011-04-08 07:34:18)

myszy1953 napisał/a:

nie da rady u nas wg szefostwa (bardzo duża gmina) wszystko jest zawsze za późno, otwarcie, sprawdzanie ofert - szybko, szybko , uzupełnienia - termin za długi , skrócić
i dlaczego jeszcze nie ma wyboru? a i dlaczego tak długo podpisujecie umowę   sad

Nie daj się więc! smile

34

myszy1953 napisał/a:

u nas nie wystarczył!
- wezwanie do uzupełnienia dokumentów wysłane faksem  - jest OK oraz pocztą za potwierdzeniem odbioru,
- Wykonawca nie uzupełnił,
- wadium 40000 wniesione w pieniądzu, zawiadomiono wykonawcę,
- wykonawca stwierdził ,że nie otrzymał faksu ,po przeprowadzonym wręcz śledztwie
pismo do Poczty Polskiej awizowany list odebrał w 14 dniu i oskarżył nas o bezprawne wzbogacenie
- wykonawca podał nas do sądu i wygrał i to była 1 przegrana sprawa naszego radcy od 10 lat

Nie znam szczegółow więc trudno mi się wypowiadać. Trudno też mi w to uwierzyć.

35

tzn.ja mam bujną wyobrażnię?

36

myszy1953 napisał/a:

To juz wiadomo jakie jest ulubione ciastko waszego szefa -"tyrajmisiu" big_smile

37

dobre

38

Skubidu1 napisał/a:
myszy1953 napisał/a:

To juz wiadomo jakie jest ulubione ciastko waszego szefa -"tyrajmisiu" big_smile

Świetne

A jeszcze zapytam.
Czy w zawiadomieniu o wyborze pisaliście do Wykonawców, że zatrzymujecie Wykonawcy nr 3  wadium?
Pierwszy raz muszę zabrać wadium i się obawiam, jak to zrobić żeby było dobrze.

39

nie pisze się do innych

40

Czyli w zawiadomieniu podaję:
- kto wygrał
- kto złożył oferty
- kogo wykluczono i/lub odrzucono ofertę+ uzasadnienie faktyczne i prawne(i tu nie piszę nic o zatrzymaniu wadium?)
- kiedy zawarcie umowy

Natomiast w zawiadomieniu dla Wykonawcy nr 3 (to ten, któremu zabieramy kasę) piszę, że z powodu nie uzupełnienia dokumentów wadium podlega zatrzymaniu.
Czy tak?

41

myszy1953 napisał/a:

tzn.ja mam bujną wyobrażnię?

a masz? wink

42

Justine napisał/a:

Natomiast w zawiadomieniu dla Wykonawcy nr 3 (to ten, któremu zabieramy kasę) piszę, że z powodu nie uzupełnienia dokumentów wadium podlega zatrzymaniu.
Czy tak?

Nie koniecznie w ZAWIADOMIENIU ale jak się upierasz to możesz.

43

Nie upieram się, pytam tylko bo robię to pierwszy raz  wink

44

aaaa pierwszy raz roll

45

...pozbawiam Wykonawcę wadium...
Denerwuję się bardzo

46