Temat: co to jest?
W PN na usługi w formularzu oferty jest tylko jedna rubryka tj. cena za jedną przeszkoloną osobę brutto z podatkiem VAT i tam wykonawca wpisał mi chyba cenę za całą grupę a nie za jedną osobę Jak mam to potraktować?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → co to jest?
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
W PN na usługi w formularzu oferty jest tylko jedna rubryka tj. cena za jedną przeszkoloną osobę brutto z podatkiem VAT i tam wykonawca wpisał mi chyba cenę za całą grupę a nie za jedną osobę Jak mam to potraktować?
Możliwość poprawienia omyłki (bądź też uznania tego faktu za błąd) zależy od ilości niezbędnych danych czy informacji, jakimi dysponujesz.
Masz uprawnienie do poprawienia takiej omyłki, jeżeli dysponujesz wszelkimi danymi niezbędnymi do przeliczeń. trzeba było by w tym celu wyliczyć za wykonawcę cenę jednoskową. Możesz więc skorzystać z dyspozycji art. 87 ust. 1 i wezwać wykonawcę do złożenia wyjaśnień, w oparciu o jakie ceny jednostkowe wyliczył on cenę oferty i wówczas poprawić ofertę na podstawie art. 87 ust. 2 pkt 3 ustawy.
Jak cenę za jedną przeszkoloną osobę brutto z podatkiem VAT
nie ma wątpliwości podał cenę za 1 osobę
właśnie problem polegana tym, że nie mam więcej danych do dyspozycji oprócz tej że w opisie przedmiotu zamówienia była zapisana planowana ilość osób 58 czy mogę zwrócić się o wyjaśnienie ?
Moim zdaniem: NIE
to co oferta do odrzucenia?
Zaraz do odrzucenia. Do oceny. Wykonawca po prosty się tak wyskoko ceni - wolno mu. Nieprawdaż?
ale to troche nie logiczne bo wszyscy dają cenę w złotych a jego będzie w tysiącach złotych?
a to są inne oferty ! - byłam przekonana, że mówimy o jednej, no cóż po prostu będzie najdroższa
Nie uważacie że to trochę dziwne, postąpić jak napisałem wyżej.
ofert jest 15
ta nie jest oczywista omyłka
A jaka?
żadna
Trzeba widzieć dokumenty aby stwierdzić to jednoznacznie.
ale to troche nie logiczne bo wszyscy dają cenę w złotych a jego będzie w tysiącach złotych?
No cóż - zabronisz mu?
ewentualnie:
wezwij pozostałychł do złożenia wyjaśnień dotyczących elementów oferty stanowiących podstawę do zaoferowania ceny oraz wskazania stanu faktycznego lub innych okoliczności ją uzasadniających - w kotekście rażąco niskiej ceny.
ona jest raczej rażąco wysoka co nie oznacza ,że jest błędna
właśnie jest rażąco wysoka
Czyli nic nie wyjaśniać i uznać że jest to cena za jedną osobę a nie za całość?
Przecież MIRAS żartuje.
No, jasne że to żart
Czyli nic nie wyjaśniać i uznać że jest to cena za jedną osobę a nie za całość?
Ostatni raz: TAK
no cóż kiedyś ostatni bedą pierwszymi - amen
wszystko to prawda ale
wartością zamówienia je4st całkowita wartość więc dlaczego Z. formułuje tak siwz aby cena była ceną jednostkową - żaden przepis bezpośrednio tego nie zabrania ale....
wiem mój błąd
więcej tak nie zrobie
to miało byc ułatwienie bo liczba osób może sie zmniejszyć więc do oceny wzięłam cenę za jedną osobę
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → co to jest?
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc