1

Temat: kryterium doświadczenia zawodowego

Mam zamiar ogłosić przetarg na zagospodarowanie działki poprzez budowę miejsca zabaw na osiedlu mieszkaniowym. W zakres zamówienia wchodzi budowa placu zbaw (w tym niewielkiego boiska do kosza, kształtowanie zieleni, budowa alejek, chodników, oświetlenia itp. rzeczy służącym zagospodarowaniu działki w celu spędzania tu czasu przez dzieci). I zacięłam się przy tym jakiego doświadczenia żądać od wykonawców. doświadczenia w budowie placów zabaw tylko? A może placów zabaw lub boisk sportowych? A może lub parków? Nie chciałabym wykluczyć wykonawców, którzy mają doświadczenie w zagospodarowywaniu miejsc publicznych pod funkcje rekreacyjne. Ale jak precyzyjnie to okreśłić nie ograniczając konkurencji? Kto wie, niech pomoże. Proszę.

2

Odp: kryterium doświadczenia zawodowego

nie wiem co w tym zamówieniu jest najistotniejsze - ja nie żądałabym doświadczenia w budowie placów zabaw - generalnie to takie place toworzy się poprzez dostawe i montaż
możech zarządać dośw,w budowie dróg lub chodników z kostki  albo skupić się na osobach a darować sobie dośw. firmy (wszystko zależy od wielkości zam. i jego rodzaju)

3

Wartość zamówienia to ok. 0,5 mln zł. Zamówienie polega na zagospodarowaniu placu, który w części był nieużytkiem, a w części wyasfaltowanym placem (mieszkańcy używali tego miejsca do parkowania samochodów) pod plac zabaw, który będzie ogrodzony, oświetlony, będzie miał alejki i chodniki, ławeczki. Jest tam sporo prac w kształtowaniu terenu (podwyższenie terenu, zrobienie nasypów, które będą miały funkcję osłonięcia placu od ulicy) i roboty elektryczne. Reszta to montaż zabawek i bezpiecznej strefy upadku wokół zabawek.

4

Doświadczenie w postaci 1 roboty budowlanej o wartości 100 000 powinno wystarczyć i po kłopcie. Za dużo? No to 60 000.

5

Dzięki kochani. Takie niby to oczywiste, a jak się człek na czymś zafiksuje, to mu szerszy ogląd zanika.