Temat: średnie zatrudnienie u wykonawcy
Czy informacja o średnim rocznym zatrudnieniu u wykonawcy potwierdza warunek osób zdolnych do wykonania zamówienia czy potencjału technicznego? Jakoś ani jedno, ani drugie mi nie pasuje do końca.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → SWZ → średnie zatrudnienie u wykonawcy
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy informacja o średnim rocznym zatrudnieniu u wykonawcy potwierdza warunek osób zdolnych do wykonania zamówienia czy potencjału technicznego? Jakoś ani jedno, ani drugie mi nie pasuje do końca.
dla mnie nie potwierdza żądać kier budowy i ew. kier.branżowców
To dyskusyjny pogląd z branżowym odchyleniem. Patrząc ogólnie: średnie roczne zatrudnienie uznałbym jako możliwy do zastosowania warunek związany z osobami zdolnymi do wykonania zamówienia (jako potencjał techniczny raczej nie).
chodziło mi o to czemu i w jakim celu żąda się takiej informacji? bo jest taki pkt w rozp. ?
wykonawca ma średnie zatrudnienie 35 osób, a drugi 37 który ma ludzi zdolnych do wykonania zam. ?
Tego akurat my tu nie wiemy, ale zamawiający może i powinien wiedzieć co mu potrzeba, może właśnie uważa, że każdy zatrudniony jest zdolny do wykonywania zamówienia i ma prawo postawić warunek, na przykład co najmniej 34 osoby/36 osób/38osób.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → SWZ → średnie zatrudnienie u wykonawcy
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc