Temat: Protokoły załączniki
Nie mogę znależć wątku na temat załączników do protokołu - pkt 20. Czy ktoś może... tak po krótce... co tam wpisujecie ? pzd
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Dokumentowanie zamówień publicznych → Protokoły załączniki
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie mogę znależć wątku na temat załączników do protokołu - pkt 20. Czy ktoś może... tak po krótce... co tam wpisujecie ? pzd
Ja początkowo wpisywałam ogólnie , np. wszelka korespondencja z wykonawcami, notatki z posiedzeń komisji itp.
Teraz jedna wpisuję chronologicznie każdy dokument, który mam w teczce.
I tak przy tych lżejszych zamówieniach mam około 30 pozycji. :-)
a miało być tak pięknie....
dzięki
tzn. nie wiem jak u ciebie, ale to są konsekwencje kontroli i różnych dziwnych zarzutów, więc czasem się może to wydawać śmieszne lub nadprogramowe,ale przynajmniej nikt nam nie zarzuci że za mało :-)
Poza tym potem masz juz jakis schemat postępowania i tylko sobie go korygujesz do poszczególnych postępowań
I tak przy tych lżejszych zamówieniach mam około 30 pozycji. :-)
Jestem pełen podziwu
A ty Miras ile masz? Co tam wypisujesz?
Ja nie mam tej - wątpliwej - przyjemności sporządzania protokołu. Ale zasada jest taka: wszystko to o czym była mowa w protokole + 96.2. Zakładam, że Kasandra wpisuje wszytsko, wymienia dokładnie z imienia i nazwiska każdą ofertę, SIWZ etc.
"wszystko to o czym była mowa w protokole" - w protokole jest mowa o ofertach, np. w pkt 9, więc należy wymienić je w załącznikach.
Tak, tym bardziej że jest mowa o nich rownież w 96.2 Pzp
dajcie spokój a nie wystarczy napisać oferty wymienione w punkcie 9, drzewa wolno rosną toż to jakaś paranoja
Ja nie mam tej - wątpliwej - przyjemności sporządzania protokołu. Ale zasada jest taka: wszystko to o czym była mowa w protokole + 96.2. Zakładam, że Kasandra wpisuje wszytsko, wymienia dokładnie z imienia i nazwiska każdą ofertę, SIWZ etc.
owszem wymieniam wszystko: ale jako dokument po dokumencie, np. SIWZ z załącznikami, oferty traktuję jako całość
... a skąd ten pomysł z SIWZ
U nas jest taka praktyka: w toku postępowania chronologicznie w miareę jak wpływa korespondencja wypełnia sie formularz pn. spis spraw ,wtedy w protokole mozna wpisać,że załączniki stanowią dokumnety zgodnie ze spisem spraw -ale myślę ,że to juz kwestia czysto techniczna.
ja też jako załącznik daje spis sprawy bo do 30 ofert po 3 pisma do każdego to daje 90 pozycji to lekka przesada - więc może ktoś pódzie po rozum i zmienią ten protokół bo to jest chore dlatego że wszystkio w protokole jest zawarte od szcunku po ogłoszenia oferty więc wypisywanie po raz kolejny załączników to ktos o tym nie pomyśląl ale spodobał mi sie pomysł,
psz , że można by było pisac poz. 9 oferty ,
że na załącznik składają się dokumenty wym w poz. .... ..... .... niniejszego protokołu
jak wam się to podoba muszę to przetestować + spis sprawy
A ja bym proponował wykaz w stylu: 1) oferty -sztuk..., 2) oświadczenia - ... szt. 3) zawiadomienia o ... - szt... (to nie wyklucza wskazania miejsc z dokładniejszymi informacjami).
ten kto to wymyślił ,a długo oj długo myślał nie przeprowadził żadnej procedury !!! jestem tego pewna
Coś się niby nie podoba czy co???
Oj nie podoba , nie podoba
Czy zatem potrzebne wyjaśnienie?
w którym miejscu kier. zamawiającego zatwierdza wybór oferty? bo przecież nie na końcu
Może choćby na wniosku komisji (por.art.20.3)
to oprócz protokółu, który podobno miał zawierać wszystko jeszcze mam tworzyć zbędne papierzyska
kierownik podpisując zawiadomienia o wyborze najkorzystniejszej oferty , pisma do wykonawców o wykluczeniu czy odrzuceniu oferty to chyba zatwierdza propozycje komisji
nie to, żebym zachęcał do niszczenia lasów, ale u nas zawiadomienia do wykonawców to jedno a wniosek do najwyższego to drugie
u nas też od niedawna
kierownik podpisując zawiadomienia ... to chyba zatwierdza propozycje komisji
No właśnie: chyba. Gdy są one, to się zgodzę, ale gdy ich nie widać to co zatwierdza? To tak jakby nie było ani propozycji ani samej komisji.
jeszcze mam tworzyć zbędne papierzyska
A regulaminy komisji piszemy? Toż to jeszcze bardziej zbędne.
nie to, żebym zachęcał do niszczenia lasów
Jeśli szkoda lasów i papieru, to proponuję na ostatniej stronie regulaminu
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Dokumentowanie zamówień publicznych → Protokoły załączniki
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc