1

Temat: omyłka pisarska Zamawiającego

Stan faktyczny : postęp[owanie zakończone ,umowa podpisana ,ogłoszenie o udzieleniu opublikowane.  Sekretarz Komisji dokonuje odkrycia :w zawiadomieniu o wyborze  przy nazwie jednego z Wykonawców ( w tabeli zawierającej punktację ofert) wpisano omyłkowo adres innego Wykonwacy (błąd typu kopiuj-wklej). W dwóch innych miejscach tego zawiadomienia  (oferta Wybrana i oferty złozone) adres tego Wykonawcy jest prawidłowy. Adres prawidłowy zawiera także ogłoszenie o udzieleniu zamówienia. Czy Waszym zdaniem jest to omyłka którą należy sprostowac  (do wykonawców,na stronie i na tablicy)  czy dac już sobie z tym spokój i czekać  co najwyżej  na upierdliwego kontrolującego wink.

2 (edytowany przez Marcel 2011-04-07 13:13:50)

Odp: omyłka pisarska Zamawiającego

Popraw u siebie w BIP i T. ogłoszeń wink, nie takie rzeczy się korygowało smile

3

No tak Marcel ale ślad o modyfikacji w BIP będzie ( tak myslę bo nigdy tego nie robiłam)  -czy zatem  zawiadomienia do Wykonawców też korygować.

4

Powiem tak szczerze że i tak już jest po fakcie, także żadna korekta i tak nic nie da, jedynie aby zatrzeć ślady w swoich papierkach, ja miałem ostatnio taki przypadek że data nagłówkowa na SIWZ była błędna, pierdoła totalna, ale korektę w BIP zrobiłem.

5

Miło ,ze jeszcze  tu zajrzałeś.Pomyśle o tej korekcie.Ale doszłam do wniosku ,ze dochodzimy do absurdów -w obawie przed kontrolującymi robimy w dokumentacjach różne cudowne "uzdrowienia" (oczywiście w egz. tylko dla Zamawiających) tak jakby Zamawaijący musieli byc nieomylni.W sumie to masz rację -już musztarda po obiedzie ,nie zmieni to wyniku postepowania. Zastanowię się nad tą "kombinacją" z BIP-em...ale nie dajmy sie zwariować .Trochę ochłonęłam.

6

Skubidu1 napisał/a:

Trochę ochłonęłam.

ja również z wieloma "pierdołami" daję sobie spokój, a popłoch przed kontrolą niestety jest na każdym kroku, i widać to po postach.

7

święta racja....co widac chociażby po dzisiejszym wątku "zarzut kontroli"-jak sie nie ma do czego przyczepić to i tak cos znajdą ,zeby sobie  poużywać. Szkoda czasu i nerwów kontrolowanych

8

nic nie znaczące uchybienie muszę pokazać to mojemu dyrektorowi , który każe pozbawieniem premii jak złapie na "kopiuj-wklej"

9

Kopiuj- wklej, najgorsza rzecz.

10

myszy1953 napisał/a:

nic nie znaczące uchybienie muszę pokazać to mojemu dyrektorowi , który każe pozbawieniem premii jak złapie na "kopiuj-wklej"

yikes tego to juz nie rozumiem -jak mozna karać za używanie jednej z najpożyteczniejszych funkcji aplikacji biurowej...pomylic się można w każdy inny sposób ,nawet przy  mozolnym przepisywaniu.

11

Skubidu1 napisał/a:

i czekać  co najwyżej  na upierdliwego kontrolującego wink.

Cierpliwie czekaj - cierpliowość jest gorzka ale jej owoce są słodkie wink

12

kopiuj -wklej to bezmyślność !!! wg mego szefa

13

Jeśli komu przeszkadza błąd (ma prawo) to najlepiej po prostu sprostować, a jeśli poszły pisma z tymi błędami, to napisać ponownie, ze sprostowaniem lub całym poprawionym tekstem. Od tego nikomu nie spadnie korona z głowy.