1

Temat: deklaracja dyspozycyjności

firma X i Y złożyla oferty (dwoch wykonawców -braci smile ale dwie oferty) jedna kompletna wszystkie wymogi spełnione i druga z duzymi brakami....
i dołączona deklaracja dyspozycyjności od tej pierwszej firmy...

zobowiązuje się do udostępnienia firmie Y  naszej wiedzy i doświadczenia, potencjału technicznego, technologicznego i organizacyjnego, niezbednego do realizacji powyższego zadania oraz osób zdolnych do wykonania zamówienia, na okres wykonywania zamówienia przez firmę Y.

czy taki dokument moge potraktować jako spełnienie warunku "wykaz osób które będą wykonywac zamówienie lub beda uczestniczyc w wykonywaniu zamówienia wraz zdanymi na temat ich kwalifikacji zawodowych doswiadczenia i wyksztalcenia niezbednych do wykonania zamów oraz informacja o podstawie do dysponowania tymi osobami"

ja wiem ze takie zasoby ta firma posiada ale... co mnie to obchodzi traktuje je jak dwoch obcych sobie wykonawców

co radzicie?????

2

Odp: deklaracja dyspozycyjności

jeśli daje oświadczenie to nie masz powodu odrzucać w postepowaniu zawsze jest domniemanie prawdziwości oświadczeń...

3

a co jesli firma pisze w pozycji podstawa do dysponowania osobami -
cytuję DYSPOZYCYJNOŚC W MIARE POTRZEBY - to jak to traktowac?

4

A tak że trzeba wezwać do złożenia wyjaśnień, bo jak dla mnie nic to nie wyjaśnia.

5

No dokładnie niech wyjaśni co rozumie pod pojęciem dyspozycyjność bo niektórzy mogą to rozumieć inaczej niż wykonawca, poza tym musi określić będzie korzystał, czy też nie bo przedmiot zamówienia jest wykonawcy chyba znany wink i należy założyć, że wie co ma do zrobienia