niedzwiadku juz pisze ,
Wykonawca w okresie 3 lat ... miał wykazać 5 usług polegających na wykonaniu szkoleń na potwierdzenie tego miał przedłożyć
wykaz tych 5 usług , z podaniem nazwy szkolenia, wartości ,daty i miejsca wykonywania (nazwa odbiorcy) oraz referencje potwierdzające że wykonał nalezycie usługi
otrzymałam wykaz usług szkoleniowych, tam gdzie wartość- pisze wolontariat lub informacja że wartości nie zna bo tylko był trenerem, oraz nazwę odbiorcy,
ten W- otrzymał referencje imienne jako trener od firmy dla której prowadził szkolenia w formie wolontariatu , rozumiem że można szkolić 1 dzień ale nie 30 dni szkoleń a może i więcej, a w drugim przypadku napisła W że nie zna wartości bo pracował jako trener,
fakt że do oceny nie jest potrzebna wartość bo takiego warunku nie stawiałam,
(ale przeglądałam kilka SIWZ i tak Zamawiający określali żeby na wykazie podawac wartość - nie wiem czy prawodłowo ich skopiowałam w tym temacie ?)
Czy jeśli ktos ma firmę to może miec referencje imienne i wtedy traktuję je jako dla firmy jeśłi oczywiście sam je wykonywał.
przypadek II
W jest zatrudniony w firmie P , i w ramach swoich obowiązków szkoli w charakterze trenera i wykazał te szkolenia jako swoje doświadczenie Wykonawcy z potwierdzonymi referencje imienne jako dla trenera od tej firmy , która go zatrudnia.
Z dokumentów wynika że ma działalność gospodarczą ,
jak potraktowac go wykonawców, czy prawidłowo podpioł sie pod to szkolenia czy prosić go o wyjasnienie tylko o co pytać?