1

Temat: KRS

KRS w wezwaniu do uzupełnienia traktujemy jako dokument na potwierdzenia spełniania warunków udziału w postęowaniu???
Chodzi mi o to czy można zapisać, że wzywam Wykonawcę do dostarczenia dokumentu potwierdzajcego spełnianie warunków udziału w postoeawaniu, w zakresie dokumnetu KRS ????

2

Odp: KRS

No tak- Skoro w SIWZ żądałeś

3

Jak dla mnie KRS jest na potwierdzenie braku podstaw do wykluczenia - bo sprawdzasz w nim informacje czy toczy sie postepowania likwidacyjne lub upadlosciowe smile

4

Karo napisał/a:

Jak dla mnie KRS jest na potwierdzenie braku podstaw do wykluczenia - bo sprawdzasz w nim informacje czy toczy sie postepowania likwidacyjne lub upadlosciowe smile

Właśnie w tym jest problem.
KRS w ujęciu szerokim należy traktować jako dokument na potwierdzenie spełniania warunków udziału w posteowaniu.
I w wezwaniu o uzupełnienie też piszemy o uzupełnienie KRS w zakresie potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu.

5

And1 -  to po co te pytanie na poczatku?

Ja w SIWZ mam tak:
"1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy:
1.1. nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych;
1.2. spełniają warunki udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych."
czyli gdybym ja wzywala to w pismie okreslilabym ze dotyczy to dokumentu na potwierdzenie braku podstaw do wykluczenia z postepowania na podstawie 24.1.

Ale skoro Ty masz inaczej to zrob tak zeby Tobie pasowalo.

6

tak tylko widzisz art. 26 w zakresie dokumentów, których można żądać uzupełnienia- odsyła do art. 25 a tam jest wyraźnie mowa o m.in. dokumentach na potwierdzenie spełnania warunków udziału w postępowaniu.
tak więc rozumiesz smile

7

and1 napisał/a:

tak więc rozumiesz smile

Rozumiem smile