26

Odp: zmiana kostki z 8cm na 6cm?

jak obie strony chcą zmienić nie widzę przeszkód - powiedział ślepy koń w Wielkiej Pardubickiej

27

A ja widzę. Jeśli umowa z zamówienia publicznego, to z zasady obecne legalne ZMIANY NIE MOGĄ ZALEŻEĆ OD WOLI STRON, na to jest czas co najwyżej do złożenia ofert, chyba że zamawiający koniecznie chce czynić co uważa, ale wtedy to jego problem i nic nam do tego.

28

myszy1953 napisał/a:

przyjmuję ,że inspektor nadzoru  przemyślał na budowie tę zamianę grubości kostki , i że jest to technologicznie uzasadnione ponadto zmiejsza się wykonawcy wynagrodzenie więc nie widzę tu jakiś malwersacji

Myszy1953 z całą sympatią wink i używając siły i godności osobistej nie mogę zakładać, że inspektor się nie myli nie jest saperem big_smile
Rzadko zgadzam się z hubalem ale w tym wypadku jako zamawiający faktycznie bym przemyślał czy warto dla stwarzania sobie tylu problemów - bo przecież zmieni się jak wskazałaś grubość warstw - inna będzie podbudowa - trochę w tym swojego czasu "siedziałem" i to wcale nie jest takie jasne i oczywiste - nawet jeżeli zgodę na to wyraził projektant - prawdopodobnie wyraził bo .........

I jeszcze jedno nie znamy konkretnych rozwiązań, m.in. gdzie ten chodnik, komu i czemu ma służyć (chociażby kwestia ewentualnego parkowania pojazdów) i jeszcze parę innych rzeczy

To tak oprócz wątpliwości o których pisałem powyżej smile