Temat: ponowne wezwanie do uzupełnienia?
W ofercie brak KRS wykonawcy. Wzywam do uzupełnienia. Wykonawca uzupełnia KRS, ale brakuje na nim potwierdzenia za zgodnosć z oryginałem.
Czy mogę jeszcze raz wezwać do uzupełnienia?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → ponowne wezwanie do uzupełnienia?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
W ofercie brak KRS wykonawcy. Wzywam do uzupełnienia. Wykonawca uzupełnia KRS, ale brakuje na nim potwierdzenia za zgodnosć z oryginałem.
Czy mogę jeszcze raz wezwać do uzupełnienia?
Z tego co się orientuję to niestety nie....
MOŻESZ WEZWAĆ DO OKAZANIA ORYGINAŁU , NOTATKA Z OKAZANIA I ok!
Niestety już nie możesz ponownie wezwać - w ten sposób zam. wpadł by w pułapkę, polegającą na tym, że nie mógłby rozstrzygnąć postępowania, bo musiał by stale i w nieskończoność do wykonawcy słać wezwania o uzupełnienie
Ale w siwz była zapewne instrukcja, że mają być podpisane za zgodność
możesz jednak postąpić tak jak myszy 1953 - tak też się da
chociaż dla mnie byłoby to o jeden krok za daleko, bo jak nie dostarczy na podstawie §6.3 rozporządzenia ws dokumentów to jaką podstawę wykluczenia zastosować? - skoro przyjęliśmy uzupełnienie z 26.3 - bo przyjęliśmy, to tu nam się droga zamyka - tak to przynajmniej rozumiem
MOŻESZ WEZWAĆ DO OKAZANIA ORYGINAŁU , NOTATKA Z OKAZANIA I ok!
ale tylko wtedy gdy kopia dokumentu jest nieczytelna lub budzi watpliwości do do jej prawdziwości.
Brak potwierdzenia za zgodność to już chyba błąd dokumentu.
O MATKO - "BUDZI WĄTPLIWOŚCI"
Niestety, uzupełniony dokument nie może zostać uznany.
BUDZI WĄTPLIWOSCI CO DO JEGO PRAWDZIWOŚCI
Ale już został uzupełniony #5
Czyli wykluczenie?
Tak, wykluczenie.
a dlaczego zakladacie ,że nie przyniesie oryginału wolałabym okazać i nie stracić wadium bardzo szybcy jesteście z tym wykluczaniem
Ale on nie straci wadium bo dostarczył na wezwanie, więc wadium mu oddamy, tylko że wykluczymy
poza tym to forma a nie treść
ale w pzp dość ważna
cyt. 26 ust.3 " ..................złozone dokumenty powinny potwierdzać...." dostarczył ale wg. Was ale nie spelniajace wymogu
No dokładnie
nie potwierdzona kopia to nie dokument
KIO/365/11 z 10.03.2011
No w sumie nie wiemy jak by się to skończyło, bo w przedmiotowej sprawie cofnięto odwołanie w części dotyczącej za zgodność z oryginałem i nie mamy stanowiska KIO w tej sprawie
znajdę inne juz w 2006 były poszukam w domu w lex
Mu tu gadu gadu a mon.de może by tak sprecyzowała, czy na tym dokumencie brakuje podpisu, czy tylko pieczątki "za zgodność z oryginałem" czy może obu? Bo jak tylko pieczątki no to może bym odpuścił, ale podpisu bym nie darował
A myszy1953, jeżeli uda Ci się znaleźć to będę wdzięczny - wiedzy nigdy dość, a mnie zabrali w imię tzw redukcji kosztów moduł zamówień publicznych z lexa więc już nie mogę tak sobie szperać, a na stronie KIO to tak trochę męczące
ok
Zgadzam się Niedzwiadkiem, zdanie drugie.
Jeśli nie widać ani jednego i drugiego, to można uznać, że kopia jest po prostu nieczytelna i jest podstawa do oglądania oryginału. Jeśli nie popisana, to zapewne budzi /ła wątpliwości, więc także jw.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → ponowne wezwanie do uzupełnienia?
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc