1

Temat: brak kopii oferty!!!

Czy Zamawiający ma prawo odrzucić ofertę w przypadku, gdy żądał jej kopii, a Wykonawca przez niedopatrzenie jej nie załączył. Złożył tylko oryginał oferty.
W orzecznictwie można znaleźć wyroki że za brak kopii nie można odrzucić oferty, gdyż nie jest to zawarte w art. 89 ust. 1 ustawy.
Nie jestem pewna, wydaje mi się że nie może odrzucić. Może ktoś mi coś podpowie. Może mieliście taki przypadek.

2

Odp: brak kopii oferty!!!

Słuchaj moim zdaniem nie masz podstaw do odrzucenia.
Ale zawsze możesz się zwrócić na podstawie art. 26 ust. pkt.3 o uzpełnienie dokumentów potwierdzających spełnianie warunków udziału w postępowaniu. I moim skromnym zdaniem powinnaś się zwrócić. On dostaczy i nie ma problemu.

3

Dziękuję!!! Właśnie się dowiedziałam ż nie odrzucą mojej oferty.

4

sonia napisał/a:

Słuchaj moim zdaniem nie masz podstaw do odrzucenia.
Ale zawsze możesz się zwrócić na podstawie art. 26 ust. pkt.3 o uzpełnienie dokumentów potwierdzających spełnianie warunków udziału w postępowaniu. I moim skromnym zdaniem powinnaś się zwrócić. On dostaczy i nie ma problemu.

załaczenie kopii oferty - nie jest warunkiem udziału w postępowaniu, nie podlega więc normie art. 26.3 wink

nora

a, tak na marginesie po jasną ch....ę zamawiajacemu kopia oferty? Przerost formy nad treścią -NIESTETY.