Temat: Forma dokumentów z art.27
Słuchajcie, jeżli dopuszczam formę faksowa i meilową to dokumenty wysyła się także pisemnie pocztą, czy już nie trzeba?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → Forma dokumentów z art.27
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Słuchajcie, jeżli dopuszczam formę faksowa i meilową to dokumenty wysyła się także pisemnie pocztą, czy już nie trzeba?
Dopuszczasz mailową i faksową czy też je wybierasz? To ważne
Dopuszczam faksową i mailową. To co, wersja pisemna pocztą już nie musi być wysłana?
Moim zdaniem - nie
Ja to rozumiem tak , ąe jeśli forma pisemna - to datą wpływu jest faks pod warunkiem , że jednocześnie został wysłany dokument pocztą.
A jak dopuszczam faks to wpływa faks i koniec.
Ja to rozumiem tak , że jeśli forma pisemna - to datą wpływu jest faks pod warunkiem , że jednocześnie został wysłany dokument pocztą.
Nie zgadzam sie. Dotychczasowy zapis z art. 27 ust. 2 już nie występuje w ustawie. Jezeli wybrałem tylko forme pisemną, to w terminie musi wpłynac pismo.
Masz rację Piotrze, myślałam że ten faks wysłany z jednoczesnym wysłaniem pocztą wynika także z innych ustaw, ale nie wynika. Więc jak forma pisemna to "oryginał na biurku"! A jak dopuszczam faks to faks z potwierdzeniem o którym mowa w art.27 ust.2.
No dobrze. Ale rodzi się pytanie. Faks - potrzebuję potwierdzenia - nie dostaję go ( bo wykonawca cos tam coś tam) i nie mam go. Zostaje mi popularna stara dobra "zwrotka"? i Szybki obieg dokumentów powiedział papa
No właśnie. A miało być lepiej...
A zwróciliście uwagę na art, 27 ust. 5???? Informacja o złożeniu wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu może byc złożona telefonicznie.... Kompletny paraliż czt tylko przesadzam?
Oj zwróciliście.... Jak się robi teraz postępowanie z wnioskami , to lepiej być czujnym. Bo jeżeli pięć minut przed terminem zadzwoni wykonawca zamiast do nas to do sekretariatu i powie "Chciałem Was pouinformować że właśnie składam wniosek w sprawie..." a sekretarka powie: jak pan chcce złożyć to niech Pan składa" i nic na m nie powie. Wniosek pisemny wpłynie 2 dni po terminie, my go odrzucamy, a on protest: O przepraszam bardzo , zgłosiłem telefoniczni zgodnie z art 27 ust. 5 pzp.
Albo wcale nie dzwonił bo przegapił termin a złoży protest i będzie wmawiał że rozmawiał - to dopiero będzie!!!
Znowu bilingi pójdą w ruch...
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → Forma dokumentów z art.27
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc