1

Temat: Kwota jaka zamawiajacy...

Witam. PN na RB. Na otwarciu ofert podalismy kwotę jaką......Wszystkie Oferty przewyższają  kwotę. Nie mamy mozliwości znalezienia dodatkowych środków. Jednak wynagrodzenie jest tzw. kosztorysowe (składane kosztorysy ofertowe tzw szczególowe). Prace w miare proste- ułoznie kanalizacji. Czy możemy wybrać W. i podpisać umowę na ilośc mb na ile mamy zabezpieczone środki czyli zamiast np. 120 mb zrobimy 100 mb. tak chcą szefowie. Dodam że jest to I etap a do położenia i tak mamy jeszcze wiele ale kiedyś.

2

Odp: Kwota jaka zamawiajacy...

Nie możecie.

3

niestety nie - Zmieniasz zakres przedmiotu zamówienia

4

Dajcie mi jakieś argumenty ....mój szef i szef mojego szefa są b. zdeterminowaniu żeby to tak rozstrzygnąć. Nowy przetarg to co najmniej 1 m/c zwłoki a czas tu b. nagli,
Czy możemy zrobić drugi Pn na tej samej dokum. tech. (przedmiarze) w SIWZ ograniczajac zakres prac do tych przykładowych 100mb.???

5

jeżeli technicznie jakaś całość ma 100 metrów to można

6

olo80 napisał/a:

Dajcie mi jakieś argumenty ....mój szef i szef mojego szefa są b. zdeterminowaniu żeby to tak rozstrzygnąć. Nowy przetarg to co najmniej 1 m/c zwłoki a czas tu b. nagli,
Czy możemy zrobić drugi Pn na tej samej dokum. tech. (przedmiarze) w SIWZ ograniczajac zakres prac do tych przykładowych 100mb.???

Tak, tak możecie - ograniczając - ale przedmiar trzeba zmienić . A szefowie niech nie cudują - determinacja nie jest przewidziana zapisami Pzp.