26

Odp: Zmiana do umowy!

responder napisał/a:
myszy1953 napisał/a:

NIE do czego to może doprowadzić no do  oszustw wygram bo dam nisko a przy takim zapisie w umowie i tak mi podwyższą    hmm

To jestem ciekaw jak dajesz sobie radę z wodą/ciepłem/prądem/gazem/paliwem/wywozem smieci???? Chyba że robisz co rok (w przypadku paliwa co parę tygodni) kolejne postępowania. Można zmienić wynagrodzenie przy odpowiednich uzasadnionych zapisach w umowie i zdrowym rozsądku Z. Nie każdy Z, czy W. to potencjalny oszust.

ale o czym Ty mówisz ?

27

ale o czym Ty piszesz o mediach?

28

które są podwyższane na podstawie uchwa l miast , gmin co to ma wspólnego z dyskusją

29

A otym, że można, czasami trzeba przewidzieć zmianę wynagrodzenia i w uzasadnionych przypadkach zmienić.  pozdrawiam

30

myszy1953 napisał/a:

które są podwyższane na podstawie uchwa l miast , gmin

Oprócz wody, to częściowo błędne twierdzenie.

31

otóż nie bo są to umowy monopolistyczne  jeżeli na danym terenie jest wybrany przez gminę , miasto  wykonawca który np.odbiera odpady to ja jako detalista musze się dostosować chyba ,że sam bedę wywozić swoje odpady i je utylizować ale o kto będzie honorował

32 (edytowany przez responder 2011-06-03 18:57:46)

w # 31 to juz zbłądziłaś, ale mysle że odeszlismy od głównego tematu i czas kończyć. Dobranoc, miłych snów, żeby Ci się koty nie przysniły big_smilebig_smile

33

błądzić sprawa ludzka ale post dotyczył chyba rolnictwa

34

W dyskutowanym przypadku zmiana wykluczona - rozumiem, że brak odpowiednich zapisów w umowie, to raczej oczywiste.

Ja jedynie chcę przypomnieć, że na wypadek dłuższych terminów i zmian cen rynkowych (czy to ogólnie czy w jakimś węższym zakresie np.zboża) łatwo można w umowie przewidzieć zmianę ceny umowy, np. przez proste zastosowanie wskaźników GUS. W ten łatwy sposób dostosujemy się do cen rynkowych, a nawet można zrobić to nawet wstecz przewidując w umowie np. wyrównania za poprzednie okresy.