Temat: Ogłoszenie o zamówieniu PN
Czy Ogłoszenie o zamówieniu mamy obowiązek zamieścić w BZP, siedzibie Zamawiającego i na stronie internetowej?
A co w przypadku kiedy nie zamieściliśmy na naszej stronie internetowej takiego ogłoszenia?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Ogłoszenia → Ogłoszenie o zamówieniu PN
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy Ogłoszenie o zamówieniu mamy obowiązek zamieścić w BZP, siedzibie Zamawiającego i na stronie internetowej?
A co w przypadku kiedy nie zamieściliśmy na naszej stronie internetowej takiego ogłoszenia?
ja zamieszczam na stronie bo mam taką możliwość ale nie jest wymagane
Ale w art. 40 pkt 1 jest napisane, że "Zamawiający wszczyna postępowanie w trybie przetargu nieograniczonego, zamieszczając ogłoszenie o zamówieniu w miejscu publicznie dostępnym w swojej siedzibie oraz na stronie internetowej."
No więc jest obowiązek czy go nie ma bo już nie wiem.
Nie chodzi tu przecież o zamieszczenie ogłoszenia w BZP tylko na naszej stronie internetowej prawda?
Z zamieszczaniem ogłoszenia jest tak, że postępowanie rozpoczyna się w momencie jego wywieszenia w siedzibie i na stronie, ale nie można tego zrobić, przed jego zamieszczeniem w BZP jest to jedno z dziwactw pzp, bo chociaż wrzucisz do BZP i ukaże się na stronie portalu, to jeszcze nie wszczęłaś procedury \ to się dzieje z chwilą ogłoszenia w siedzibie i na stronie. Jak nie ma Zamawiający strony (czy są tacy?) to na stronę nie wrzuca, ale jak ma to musi to jego obowiązek, podobnie jest z siwzem w PN
Z tego co wiem, to nie!
Jeśli nie ma swojej strony, to może i powinien skorzystać ze strony osoby trzeciej, nie wyobrażam sobie że nie można znaleźć.
Chyba znam paru zamawiających (potencjalnych lub faktycznych) nie posiadających własnej strony - na pewno nie są jedyni.
Dokładnie, brak posiadania strony www, nie jest żadnym tłumaczeniem, wówczas korzystać należy ze strony osoby trzeciej, jak dobrze wskazał hubal.
NO dobra z tą stroną to trochę za daleko poszedłem w mgłę
1. A jeśli nie damy ogłoszenia na stronie ale będą inne dokumenty tj. SIWZ i reszta załączników - co wtedy?
Jest na to jakiś artykuł?!
2. W jaki sposób udowodnić, że na naszej stornie było zamieszczone ogłoszenie? Najlepiej chyba zrobić zrzut i wydrukować?!
2. W jaki sposób udowodnić, że na naszej stornie było zamieszczone ogłoszenie? Najlepiej chyba zrobić zrzut i wydrukować?!
Tak można, dodatkowo historia jest zapisywana i dostępna na Bipie oraz na serwerze u operatora gdzie macie swój Bip (tak mniej więcej tłumaczył informatyk gdy insatlowalismy bip).
Po prostu po zamieszeniu drukujesz to co zamieściłeś, tam automatycznie jest zaznaczone z jakiej strony jaka data, godzina itp., to jest dowód zamieszczenia.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Ogłoszenia → Ogłoszenie o zamówieniu PN
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc