1

Temat: Jak to podzielić?

Witam mam takie pytanko- organizuje przetarg nieograniczony na kursy zawodowe.
Kursy te są realizowane na podstawie dwóch odrębnych projektów. Każdy z tych projektów jest finansowany z innych źródeł.Chciała bym to zrobić jednym przetargiem zaznaczajac,że srodki pochodza z dwóch projektów.

Mam zaplanowane kursy:
1.opiekunka- projekt 1
2.opiekunka projekt 2
3.magazynier -projekt 
4. magazynier- projekt 2
5. sprzedawca -projekt 1
6.sprzedawca -projekt 2

Chciałam przetarg podzielić na 8 oddzielnych części lub podzielić do na 2 cześci-dla kazdego projektu oddzielna.

Nie chciała bym łączyć tych kursów według specjaności, ponieważ obawiam sie rozilczenia finansowego tych projektów.

Czy moge tak zrobić i która wersia jest lepsza?

2 (edytowany przez Marcel 2011-06-29 09:27:27)

Odp: Jak to podzielić?

Podzielił bym na 3 części.

3

a co zrobić w takiej sytuacji gdy np .na kurs sprzedawcy mam :
1 projekt -20.000
2.projekt -30.000

wykonawca przedstawia ofertę:
1.dla projektu 1-22.000
2. dla projektu 2-25.000,00

w jednym projekcie mam przekroczenie o 2.000 a w drugim mi zostaje. nie moge przesunac srodków z jednego na drugi bo to sa całkiem różne pieniądze i oddzielnie są  finansowane.

co w takiej sytuacji- unieważnić z braku środków czy co z tym zrobić?
prosze o pomoc

4

Po pierwsze szukać kasy aby dołożyć i zrealizować zamówienie, brak kasy skutkuje unieważnieniem.

5

Jeżeli nie możesz "przesuwać" środków pomiędzy projektami, czy kursami w projekcie, to nie pozostaje nic innego, jak podział na 6 części. Do każdej części zamówienia - kursu będzie inna kwota, jaką zamawiający przeznaczy na realizacje zamówienia. W projekcie, gdzie kwota na dany kurs jest wyższa, możesz dołożyc np. dodatkowe materiały szkoleniowe, dodatkowe godziny szkolenia, itp.

6

tak jak joanna99
lub dwa postępowania z uwzględnieniem odrębnego finansowania z podziałem na części

7

dzięki;)

8

mam pytanie, było juz dwa przetargi na to samo zadanie,unieważnione.Teraz ogłaszamy trzeci  raz co powinnam zrobic z dokumentacją projektową, czy muszę ją dołańczać ponownie 3 raz chodzi o wersję papierową.

9

Przecież to nowe zamówienie, a więc ma być wszystko.

10

aha tak też myślałam.no to biorę się za kserowanie.dziękuję.

11

Eee, niekoniecznie, nie widzę przeszkód by wziąć to i owo z poprzednich postępowań, a oryginał dokumentacji koniecznie.