1

Temat: energia

Witam.
Może to głupie pytanie, może nie rozumiem a raczej na pewno.. Pomóżcie.
Mam zrobić przetarg nieogr. na dostawę energii elektrycznej wstępnie wyliczyli mi, że będzie to wartość 780 tys. rocznie, mam rozumieć że muszę to zgłosić prezesowi UZP? pogubilam się..

2

Odp: energia

Szacunek to kwota netto a więc jeżeli 780 tyś zł to kwota netto  to = 203 177,91 euro a więc postępowanie powyżej progów.

3

i nie da sie nic ominąć sad

4

Na jaki czas będzie umowa?

5 (edytowany przez kasiaha 2011-06-29 11:40:03)

tak myslimy na 3 lata.. ale ta kwota jest roczna, może uda się jeszcze coś uszczknąć, bo chcą pozmieniać taryfy na obiektach ale to nie będzie duża różnica

6

O jaki obowiązek infrmacyjny pytasz?
- z 67.2, czy
- z 142.3

7

MIRAS napisał/a:

O jaki obowiązek infrmacyjny pytasz?
- z 67.2, czy
- z 142.3

No właśnie, dobre pytanie.

8

nawet nie myslałam, żeby robić  WR, chociaż tak naprawdę jesteśmy uzaleznieni od jednej firmy.. totalnie nie wiem jak się do tego zabrać, cały czas była łatwizna, znikąd pomocy. Chcialam się tylko upewnić, że jak wartość dotychczasowych wydatków za energię wyszla 780 tys za rok, to teraz nawet po malej korekcie wychodzi powyżej progow. Myslałam, że jest jakiś art. który pozwoli obejść DzUUE..

9

czy ten szacunek to zakup energii i usługi dystrybucji?

10

Teraz WR nie wchodzi raczej w grę, a jeżeli szacunek wychodzi powyżej progów UE to nie ma obejścia.

11

kasiaha napisał/a:

Myslałam, że jest jakiś art. który pozwoli obejść DzUUE..

Nie ma. WR też nie rob.

12

nie nie będę robić WR. Trudno będę musiała się pouczyć.. ogloszenie wrzuca się na tym samym portalu czy jest jakiś inny na który będę musiała starać się o dostęp?

13

Na usługę dysrybucji WR można zrobić...tak mi sie wydaje smile. Tutaj nadal mamy monopol.

14

Liczycie razem dytrybucję + sprzedaż  - jesli dystrybucja = wr a sprzedaż - pn?

15

potwierdzam dystrybucja WR, sprzedaż en.- PN

16

to nie zmniejszy kwoty, za dużo mamy obiektów co "ciągną" dużo energii

17

to jaki jest szacunek w rozbiciu na dystrybucję i energie

18

zrobić jednym postępowaniem powyżej kwot UE, nie jest takie straszne.