Odp: wezwać do wyjasnień?
Tak - przy czym masz tutaj szersze pole manewru przy określaniu sposobu oceny ofert.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → wezwać do wyjasnień?
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tak - przy czym masz tutaj szersze pole manewru przy określaniu sposobu oceny ofert.
nie tylko cena może być termin wykonania, udzielone gwarancje
To jeszcze raz, żebym nie zrobiła znów błędu:
nie może powtarzać się kryterium oceny wniosków a potem kryterium oceny ofert (np. doświadczenie)?
Czy może być np. kryterium oceny wniosków ilość instruktorów nauki jazdy, których posiadają i ilość samochodów do nauki jazdy?
A potem jak mogę ocenić doświadczenie w II etapie, właśnie wykaz usług i dokumenty potwierdzające?
Bardzo proszę o wytłumaczenie, najlepiej jak krowie na rowie;)
I etap piszesz warunki udziału w postępowaniu :
ma dysponować instruktorami np. 6
ocena spełniania warunku za każdego następnego >6 10 pkt. (max. ...)
ma dysponować X samochodami do nauki jazdy np. 12
ocena spełniania warunku za każdy następny >6 15 pkt ( max. ...)
ma posiadać doświadczenie - wykaz usług np. 5
ocena spełniania warunku za każdą następną np. 5 pkt ( max. ...)
znajdują się w sytuacji finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia tzn. posiadają zdolność kredytową na kwotę min np. 50 000 zł lub w środkach własnych potwierdzone stosowna opinią banku
są ubezpieczeni od odpowiedzialności cywilnej (OC) w zakresie prowadzonej działalności na kwotę nie niższą niż np. 100.000 złotych.
ocena za ubezpieczenie OC w zakresie swojej działalności na kwotę wyższą od wymaganego progu 100.000 zł ? 10 pkt za każde 20.000 zł nadwyżki (max ilość punktów 50).
żądasz dokumentów i oświadczeń jak w PN
to jest przykład!!! warunek i jego ocena
chcesz 5 wykonawców , wszyscy spełniają - wszyscy się kwalifikują , jeżeli ilość większa to przechodzą do II etapu wykonawcy z największą ilością punktów
zawiadamiasz o wyniku piszesz siwz i zapraszasz do złożenia oferty
kryterium oceny ofert jak w #27 cena 85, termin (skrócenie) 10, gwarancje (wydłużenie) 5
Instuktaż Myszy jest bdb. Ja robiłem tylko 2 PO i to parę lat temu więc trudno mi polemizować z takim wygą jak MYSZY ale Można też określić że zaproszonych zostanie po prostu np 5 wykonawców o najwiekszej ilości wykonanych usług czyli 1 usługa =1 punkt (wiem-są poglądy aby punktację bardziej sformalizować)
Uwaga 2. Pamiętaj aby opisać co zrobisz jak na tym przykładowym piątym miesjscu w rankingu będzie więcj niż jeden wykonawca (taka sytuacja może doprowadzić nawet do uniewaznienia postepowania), dotyczy I etapu. Pozdrawiam
A jak unieważniam, to do Dziennika Urzędowego UE tez daję inf. o unieważnieniu? (Ogłoszenie o zamówieniu tam było)?
A jak unieważniam, to do Dziennika Urzędowego UE tez daję inf. o unieważnieniu? (Ogłoszenie o zamówieniu tam było)?
http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=6254
1. Słusznie responder!
W przypadku otrzymania jednakowej ilości punktów decydować będzie np. suma wartości wykonanych zamówień - usług
2. Tak już to przerabialiśmy Standardowy Formularz 14 ? PL pkt.VI.2
Bardzo proszę o wytłumaczenie, najlepiej jak krowie na rowie;)
Ja bym tak:
- w 1. etapie sortujemy wykonawców według ich cech
- w 2. etapie nie ma już po co sortować wykonawców, więc jedynie oferty (bez mieszania cech wykonawców).
Kryteria sortowania to odrębny aspekt, przykładowe już podpowiedzieli inni.
Bardzo wszystkim dziękuję za pomoc i porady:)
Jeszcze chciałabym się upewnić:
1. Jeśli chciałabym oceniać potencjał i muszą zrobić wykaz samochodów minimum dwóch, to mogę żądać kserokopii dowodów rejestracyjnych? I Wykaz instruktorów to mogę żądać kserokopii legitymacji instruktora nauki jazdy?
2. Jeśli punktować będę doświadczenie przy ocenie wniosków i dla spełnienia warunku muszą mi wykazać 2 usługi, a wykażą 5, a dokumenty potwierdzające należyte wykonanie będą do 2 usług, to mam wyzywać do uzupełnienia? Czy wzywam tylko, gdyby nie było w ogóle dokumentów potwierdzających (bądź był jeden)?
Wiem, że marudzę, ale nie chcę znów zrobić jakichś błędów.
1. pytanie jest w kontekście WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU (ocena wniosków), czy KRYTERIUM OCENY OFERT (ocena ofert)?
2. Wzywasz tylko do tych, które maja Ci posłużyć do oceny spełniania minmalnych warunków udziału w postepowaniu. Te które mają Ci posłużyć do oceny punktowej muszą być kompletne "na dzień dobry" - jeżeli nie są, nie bierzesz ich pod uwagę (musisz o tym poinformować wykonawców w ogłoszeniu).
edelka napisał/a:Bardzo proszę o wytłumaczenie, najlepiej jak krowie na rowie;)
Ja bym tak:
- w 1. etapie sortujemy wykonawców według ich cech
- w 2. etapie nie ma już po co sortować wykonawców, więc jedynie oferty (bez mieszania cech wykonawców).
Zgadzam się, z tym że jesli chodzi o drugi etap to nie jest to nie dopuszczalne.
1. Słusznie responder!
Standardowy Formularz 14 ? PL pkt.VI.2
Zalogowałam się na tej europejskiej stronie i nie ma tam formularza nr 14...
jest 12, 13 i następnie 15.
?
Owszem jest jako wzór w pdf, ale interaktywnego nie widzę...
1. pytanie jest w kontekście WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU (ocena wniosków), czy KRYTERIUM OCENY OFERT (ocena ofert)?
Warunki udziału w postępowaniu (ocena wniosków).
myszy1953 napisał/a:1. Słusznie responder!
Standardowy Formularz 14 ? PL pkt.VI.2Zalogowałam się na tej europejskiej stronie i nie ma tam formularza nr 14...
jest 12, 13 i następnie 15.
?Owszem jest jako wzór w pdf, ale interaktywnego nie widzę...
Eee tam nie widzisz..., "wejdź" na przedmiotowe ogłoszenie i na dole jest taki przycisk: zmień/unieważnij ogłoszenie - DZIAŁAJ
Jeśli chciałabym oceniać potencjał i muszą zrobić wykaz samochodów minimum dwóch, to mogę żądać kserokopii dowodów rejestracyjnych? I Wykaz instruktorów to mogę żądać kserokopii legitymacji instruktora nauki jazdy?