1

Temat: Problem z opisem ogłoszenia

Witam wszystkich

Mam nastęujący problem. Otóż osoba kontrolująca przetargi w naszym Starostwie zarzuciła nam, że ogłoszenia zdjęte z tablicy ogłoszeń w naszym urzędzie nie mają opisu "na odwrocie" od kiedy do kiedy ono tam wisiało.
Poza tym zarzucono nam ,że nie mamy papierowych potwierdzeń zamieszczania ogłoszeń na naszej stronie internetowej...
Szczerze mówiąc nigdy nie spotkałem sie z takimi praktykami w tych kwestiach, ale na wszelki wypadek zrobiłem jak mi zalecono...
I mam pytanie: czy u Was mają miejsce takie "dodatkowe" działania i czy kiedykolwiek spotkaliście się z takimi praktykami.

Dziękuję za szybka odpowiedź i pozdrawiam z kontrolowanego Urzędu smile

2

Odp: Problem z opisem ogłoszenia

Naruszenie jakiego przepisu wam zarzucono?
Może niech kontrolujący spojrzy na art. 12.3...
Co nie znaczy, że dla świętego spokoju nie drukuje ogłoszen z www...

3

Hehe:)
Osoba kontrolująca (Regionalna Izba Obrachunkowa) stwierdziła, iż "tak być powinno" <sic!>

Ja nie chciałem się z nią wdawać w polemikę, gdyż kontrola trwa juz 3 dzień smile i trochę mi się juz znudziła...

Dziękuję jeszcze raz za odpowiedz... a swoją drogą ciekawe czy u kogoś jeszcze odbywają się podobne praktyki??

Pozdrawiam

4

bullu napisał/a:

stwierdziła, iż "tak być powinno" <sic!>

To są najlepsze argumenty big_smile

5

Powiedz Marko, czy skoro w ustawie Pzp, przepisach wykonawczych do niej (w tym w we wzorze protokołu <art. 11.8) nie ma wzmianki o podawaniu dat i okresów kiedy ogłoszenie wisiało na stronie internetowej, tudzież na tablicy ogłoszeń - to wymagane jest podawanie tego do "wiadomości publicznej" lub wiadomości kontrolującego?

Pozdrawiam smile

6

ja praktykuje wydruk potwierdzenia zamieszczenia ogłoszenia lub siwz na stronie internetowej rowniez wpisuje daty od kiedy do kiedy wisialo choc faktycxznie takiego obowiazku nie ma, ale wole uniknac takich własnie sytuacji. mysle ze jak przychodzi na kontrole RIO czy NIK zawsze do czegoś sie musza uczepić. A ustawa o odpiwiedzialności za naruszenie dyscypliny finansów publicznych mówi o nie zamieszczeniu ogłoszenia wiec nie masz czego sie obawiac