1

Temat: warunek wiedzy i doświadczenia.

Czy w zakresie potwierdzenia tego warunku w post. na sprzątanie można wskazać wyłacznie wielkość żądanej powierchni na której wykonawcy świadczył usługę (bez żadania wartości usługi) ?

2

Odp: warunek wiedzy i doświadczenia.

czy potwierdzone w ten sposób doswiadczenie będzie dla zamawiającego wystarczające?

Później znowy ktoś może mówić że jedyne kryterium była cena i wybrali kogoś niewiarygodnego.

3

janek159 napisał/a:

czy potwierdzone w ten sposób doswiadczenie będzie dla zamawiającego wystarczające?

To nie jest odpowiedź.

Odpowiedź brzmi: można - pod warunkiem, że szacunkowa wartość postępowania jest poniżej progów.

4

MIRAS napisał/a:
janek159 napisał/a:

To nie jest odpowiedź.

Odpowiedź brzmi: można - pod warunkiem, że szacunkowa wartość postępowania jest poniżej progów.

smile
jest poniżej progów, czyli mogę zrezygnować z określenia wartości i tylko poprzestać na metrażu ?

5

moje pytanie ma skłonić do zastanowienia i udzielenia sobie odpowiedzi, czy doświadczenie potwierdzone tylko za pomocą powierzchni w należyty sposób gwarantuje zamawiającemu wykonanie zamówienia przez podmiot który w należyty sposób wykona zamówienie, nienaruszając czy też niezagrażając intersowi zamawijaacego czy też publicznemu.

6

and1 napisał/a:
MIRAS napisał/a:
janek159 napisał/a:

To nie jest odpowiedź.

smile
jest poniżej progów, czyli mogę zrezygnować z określenia wartości i tylko poprzestać na metrażu ?

Jeżeli poniżej progów - to - po co stawiać w ogóle warunki ?!

7

Za chwilę zrozumiem że doprecyzowanie warunków czy też określenie sposobu oceny spełnienia warunków to jakas kara którą trzeba stosować w post. pow. progów unijnych.

Zresztą wcale też tak nie jest, że pow. progów unijnych trzeba na siłę doprecyzowywać warunki udziału w postepowaniu.

8

and1 napisał/a:
MIRAS napisał/a:
janek159 napisał/a:

To nie jest odpowiedź.

smile

Możesz.

9

MIRAS napisał/a:
and1 napisał/a:
MIRAS napisał/a:

To nie jest odpowiedź.

smile

Możesz.

Oczywiście, że możesz - tylko po co

10 (edytowany przez and1 2011-08-09 08:51:15)

Darek W. napisał/a:
MIRAS napisał/a:
and1 napisał/a:

smile

Możesz.

Oczywiście, że możesz - tylko po co

Po to gdyż uważam, że właśnie to wielkość powierzchni, na której dany Wykonawca świadczył usługę sprzątania jest miarodajnym wynikiem jego wiedzy i doświadczenia.

11

Nie rozumiem dylematów Darka hmm

12

ktoś mógł posprzątać pokój 4x4 za milion złotych
A inny sprzątać 20 szpitali za 500 000 tyś. Który miał większe doświadczenie i wiedzę?

13

klimczakmi napisał/a:

ktoś mógł posprzątać pokój 4x4 za milion złotych
A inny sprzątać 20 szpitali za 500 000 tyś. Który miał większe doświadczenie i wiedzę?

Pytanie powinno brzmieć "kto jest większym frajerem" wink