1

Temat: spelnienie warunkow

zgodnie z ogłoszeniem
..... W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
?    oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
?    aktualny odpis
?    aktualne oswiadczenieUS
?    aktualne zaśwadczenie ZUS lub KRUS

oferta zawiera tylko zaswiadczenie o wPisie a brak pozostałych... co zrobic ?? wykluczyc odrzucic czy wezwac do uzupelenienia??????

2

Odp: spelnienie warunkow

wzywasz do uzupełnienia

3

oczywiście - art. 26 ust. 3

4

a jaki termin na uzupelnienie.. nie ukrywam ze zalezy nam na czasie

5

niezbędny na uzupełnienie - 7 dni zwyczajowo

6

rozsądny smile
Jeśli wykonawca jest z Twojej miejscowości, to może Ci doniesie nawet jutro, a jeśli spoza, uwzględnij czas na dostarczenie przesyłki, przy założeniu, że wykonawca ma brakujące dokumenty (bo mieć powinien na dzień składania ofert)

7

a czy niem ozna by zastosowac art. 26 ust. 2 i zapisu "moze"

8

Ja nigdy nie daję 7 dni, zawsze szkoda mi czasu.

9

i wlasnie o to chodzi ze jesli bedzie grla na zwloke to moze mi przeciagnac w czasie i a tak podlegac bedzie wykluczeniu

10

champs napisał/a:

a czy niem ozna by zastosowac art. 26 ust. 2 i zapisu "moze"

nie zrozumiałam o co Ci chodzi ???

11

nie będzie grał na zwłokę, wyznacz mu konkretny termin, np. poniedziałek, i koniec, jak nie uzupełni wykluczasz i zatrzymujesz wadium

12

czy nie moge zastosowac art. 26 ust. 2 cyt. "Jeżeli wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8, zamawiający może żądać dokumentów potwierdzających spełnianie warunków udziału w postępowaniu" i nie zadac dostarczenie dokumentow

13 (edytowany przez Darek W. 2011-08-17 12:56:17)

champs napisał/a:

czy nie moge zastosowac art. 26 ust. 2 cyt. "Jeżeli wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8, zamawiający może żądać dokumentów potwierdzających spełnianie warunków udziału w postępowaniu" i nie zadac dostarczenie dokumentow

Przed wszczęciem post. mogłeś nie żądać tych dokumentów. Teraz musisz zażądać uzupełnienia.

14

dzieki wink