Temat: Brak formularza oferty
czy Brak formularza oferty jest podstawą do odrzucenia jej. Oprócz tego Braku są wszystkie dokumenty. Bo uzupełnienia tego dokumentu nie możemy żądać
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → Brak formularza oferty
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
czy Brak formularza oferty jest podstawą do odrzucenia jej. Oprócz tego Braku są wszystkie dokumenty. Bo uzupełnienia tego dokumentu nie możemy żądać
a cenę gdzie wpisali? na kopercie
Jakie dokumenty?
Oferta do odrzucenia, niezgodna z SIWZ, nic do uzupełnienia.
Dzieki wielkie tak myślałam
cenę wpisali na kopercie
To tylko niezgodnośc co do formy a nie treści
i w dodatku niezgodność formy zgodna z zasadą jawności postępowania
co chcesz odrzucać jak nie ma oferty?
Jeśli to dostawa, jest wypełniony form. cenowy, załączony wzór umowy i na dodatek zaakceptowany to czy nie jest to oferta?
Jeśli jest gdzieś tam napisane: OFERUJĘ .... NA WARUNKACH .... - lub coś analogicznego - i jednocześnie jest pod tym podpis, to bym głosował za uznaniem.
oczywiście hubal masz rację ale maria tylko pisze wszystkie dokumenty i ne wiemy jakie sądze że te inne nie zawierają oświadczenia woli a to jest wymagane aby można było mówić o ofercie
W SIWZ było napisane, że żądamy formularza oferty, kosztorysu itd. Cena była w kosztorysie, natomiast nie było formularza oferty na k tórym jest zaznaczone, że oferent zgadza sie na warunki umowy( której wzór był zamieszczony w SIWZ) itd
Do odrzucenia.
Witam, proszę się nie śmiać z mojego, być może prozaicznego pytania, ale jestem początkujący w zamówieniach. Spłynęła oferta na dostawę, cena w ofercie jest wyższa o ok. 5 tys. niż cena wpisana w Formularzu cenowym. Co robić w takiej sytuacji?
Która cena jest poprawna?, czy ta w formularzu cenowym została wyliczona poprawnie?
Jest to właściwie cena 1 pozycji, formularz cenowy wcale nie był potrzebny, ale poszedł jakby z rozpędu
Czyli formularz cenowy dołączony z własnej inicjatywy?
Z własnej inicjatywy koleżanki przygotowującej siwz. Formularz cenowy stanowił załącznik, wiem, ze bez sensu, bo na co komu Formularz cenowy, gdy dostawa obejmuje 1 pozycję, no ale trudno, stało się.
A konkretnie: w Formularzu Oferty wykonawca wpisał cenę 48.006,90 zł brutto, natomiast w załączniku ?Formularz cenowy? 43.701,90 zł brutto. Czy należy potraktować kwotę wpisaną w Formularz oferty jako oświadczenie woli wykonawcy, pomimo tego, ze jest wyższa od kwoty wpisanej w Formularzu cenowym?
Bardzo proszę o pomoc. Co prawda otwarcie ofert odbyło się dopiero dzisiaj, więc mamy czas, ale jest to jedyna oferta i nikt nie wie, co robić
Dla mnie jednak cena oferty, gdyż tam Wykonawca podejmuje zobowiązanie, być może doliczył sobie koszty inne (nie wiem jakie) i taką cenę ostatecznie zaoferował. Ewentualnie wezwać do wyjasnienia.
Wezwanie do wyjaśnienia już jest wstępnie przygotowane, ale ciągle się wahamy.
Może jakieś inne sugestie?
Brać pod uwagę formularz ofertowy, cenowy na bok.
Brać pod uwagę formularz ofertowy, cenowy na bok.
no i Marcelku jak tam z rozbieżnością w kosztorysie gdzie jest 100 a w ofercie 110 ?
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → Brak formularza oferty
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc