Temat: nieczytelny dokument
wykonawca uzupełnił nam dokument, ale na datowniku jest nieczytelna kopia. Chodzi o potwierdzenie opłacenia polisy. Ważna sprawa bo albo spełni warunek albo aut. Czy mogę poprosić o przedstawienie oryginału dokumentu?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → nieczytelny dokument
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
wykonawca uzupełnił nam dokument, ale na datowniku jest nieczytelna kopia. Chodzi o potwierdzenie opłacenia polisy. Ważna sprawa bo albo spełni warunek albo aut. Czy mogę poprosić o przedstawienie oryginału dokumentu?
moim zdaniem TAK.- zgodnie z rozporządzeniem (oryginał lub notarialnie pot. kop.- trzeba doczytać rozporzadzenie, piszę z głowy).
Czy mogę poprosić o przedstawienie oryginału dokumentu?
Tak.
czy w piśmie o przedstawienie oryginału piszę regułkę że jak nie przedstawi to zatrzymujemy wadium?
Ja bym nie napisał, bo wątpie czy masz prawo zatrzymać wadium.
no właśnie, bo przecież dokument uzupełnił więc na jakiej podstawie zabrać wadium. A jak ma wyglądać to przedstawienie oryginału dokumentu? Mam spisać protokół, notatkę, zrobić ksero dokumentu- poprostu nie wiem
Pomóżcie jeszcze
może poprostu zrób sobie kserokopię i spisz notatke na okoliczność okazania oryginału
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → nieczytelny dokument
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc